Site icon Cysnews

Blíží se uzávěrka přihlášek populární soutěžní přehlídky Lego Robot

Už jen do středy 15. ledna je možné se přihlásit do druhého ročníku soutěžní přehlídky Lego Robot, která podporuje zručnost i odborné kompetence dětí. Soutěž je určena pro žáky 7.–9. tříd základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií a úkolem dvoučlenného týmu je postavit programovatelného robota podle originálního designového návrhu ze stavebnice Lego Mindstorms. Soutěžící mají na výběr ze tří kategorií: kategorie A – dálkově ovládaný robot, kategorie B – naprogramovaný robot, kategorie C – volná.

„Žáci se už několik let potkávají ve výuce se stavebnicí Merkur a Teifoc, nižší ročníky pak se stavebnicí ROTO. Těmito netradičními aktivitami se ve spolupráci se školami a firmami snažíme vzbudit u školáků zájem o technické, stavební obory i moderní technologie a programování,“ přibližuje Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu.

 

Hlavní partner soutěžní přehlídky BOSCH DIESEL společně s Krajem Vysočina připravil pro všechny týmy zajímavé a praktické ceny. Soutěžní přehlídka proběhne 20. 2. 2020 ve školicím středisku BOSCH DIESEL v Jihlavě.

 

Přihlášky zasílejte do 15. 1. 2020 na email dolezelova.t@kr-vysocina.cz. Více informací naleznete níže v propozicích soutěže.

Exit mobile version