Site icon Cysnews

Film MYŠI PATŘÍ DO NEBE byl nominován na francouzského Césara

Francouzská Filmová umělecká akademie (L’Académie des Arts et Techniques du Cinéma) vyhlásila nominace 47. ročníku filmových cen César. V kategorii celovečerních animovaných filmů je jedním ze tří vybraných filmů i česko-francouzsko-polsko-slovenský snímek Myši patří do nebe režisérů Denisy Grimmové a Jana Bubeníčka. Vítězné snímky budou vyhlášeny 25. února 2022. Po nominaci na Evropskou filmovou cenu je to další ocenění pro český film a animaci.

Film Myši patří do nebe

Film Myši patří do nebe měl českou premiéru 7. října 2021 a od té doby se mu podařilo i navzdory různým omezením zaujmout přes 110 000 diváků v kinech, kde se promítá již úctyhodných 16 týdnů od premiéry a diváci ho stále mohou vidět v kinosálech celé ČR. Animované dobrodružství lišáka Bělobřicha a myšky Šupito se s velkým úspěchem představilo i na řadě tuzemských a zahraničních filmových festivalů, kde film a jeho tvůrci posbírali mnoho cen včetně dvou nedávných nominací na Českého lva.

Výstava Myši patří do nebe na Chvalském zámku

V současné době se s hrdiny filmu Myši patří do nebe můžou zájemci setkat nejen v kinech, ale také na výpravné výstavě Myši patří do nebe a také na Chvalský zámek v pražských Horních Počernicích, zde si velcí i malí diváci můžou důkladně a zblízka prohlédnout loutky, scenérie, rekvizity a kulisy z filmu. Výstava probíhá až do 15. května.

Exit mobile version