Site icon Cysnews

Regionální den PID ve Strančicích v sobotu 12. 10. 2019

Letošní poslední tzv. Regionální den PID se bude konat v sobotu 12. října 2019 ve středočeských Strančicích. Od 10 do 17 hodin se zde bude konat doprovodný program zaměřený nejen na dopravu. Na své si jistě přijdou i milovníci piva či výletníci, kteří se rádi vrací do časů pohádek svého dětství. Do Strančic z Prahy dojedete třeba legendárním elektrickým Pantografem, který byl ikonou pražské příměstské železnice po dlouhá desetiletí.

 

Hurvínek, Brejlovec, Žabotlam – to nejsou jména nějakých pohádkových či filmových postav, ale názvy vlaků, se kterými se budete moci v rámci dne PID svézt v okolí Strančic. Prezentační jízdy nabídne i společnost ARRIVA vlaky s. r. o.

Nadšenci do historických autobusů se budou moci svézt na třech zvláštních linkách, se kterými se dostanou k pivovaru Velké Popovice, do Hrusic či Ondřejova, nebo do nedalekých Říčan. Těšit se tak můžete na midibus Avia-Ikarus, příměstský kloubový Ikarus 280.10 nebo cca padesátiletou Karosu ŠD 11 či Škodu RTO 706 LUX.

Mimořádné jízdy vlaků

Jízdné ve zvláštních vlacích: V motorovém vozu řady M 131.1 (Hurvínek) platí v den akce zvláštní jízdné. V elektrické jednotce řady 451 (Žabotlam) a ve vlakové soupravě s lokomotivou řady 754 (Brejlovec) platí tarif PID a ČD. Ve vlaku společnosti ARRIVA vlaky s.r.o. je přeprava zdarma.

Historické autobusy

Jízdné v historických autobusech: Přeprava zdarma do vyčerpání volné kapacity. Více informací o možnostech přepravy objemnějších předmětů je uvedeno v jízdních řádech jednotlivých linek.

Doprovodný program v okolí Strančic

Město Mnichovice

Památník Josefa Lady v Hrusicích

Hvězdárna Ondřejov

Pivovar Velké Popovice

 

Podrobný program akce: https://pid.cz/regionalni-den-pid-ve-strancicich-12-10-2019/.


Exit mobile version