Restaurace „U Šneka“ v Komárově neskrývá pod svým názvem slovní nadsázku. Restaurace nabízí šnečí speciality na několik způsobů.
Podávaní šneci se chovají na soukromé farmě Tmaň, která se nachází v oblasti Český kras. Šneky připraví kuchaři, kteří byli proškoleni v renomované restauraci v Itálii jménem ,,Lumaca”, což je italský název pro šneka.
Restaurace U šneka
Můžete zde ochutnat šneky na burgunský způsob s ochuceným máslem na několik způsobů. Další úprava je s těstovinou, kde jsou použita sušená rajčata, hříbky a šalotka. My jsme si vybrali šnečí špíz s bylinkovou omáčkou. Šneci zabalení ve slanině se podávají na jehle proložené cuketou, cibulí a paprikou. Špíz je podáván s opečenou francouzskou bageto a bylinkovou omáčkou.
Adresa:
RESTAURACE “U ŠNEKA”
Pod Chlumem 106,
267 62 Komárov
Otevírací doba
Po: 11:00 – 21:00
Út: 11:00 – 21:00
St: 11:00 – 21:00
Čt: 11:00 – 21:00
Pá: 11:00 – 23:00
So: 12:00 – 23:00
Ne: 12:00 – 21:00
Webové stránky restaurace : http://www.usneka-komarov.cz/
Příprava šneků
Šnečí maso je chutné, jemné a pro lidský organismus velmi prospěšné. Má vysokou výživovou hodnotu.
Vyčištěné šneky vhodíme do vroucí vody. Po uvedení do varu vaříme 4 minuty. Po vychladnutí vyndáme maso nožem z ulit, očistíme odstraněním vnitřností. Očištěné maso ponoříme do studené silně osolené vody. Po 15 minutách vyjmeme a omyjeme ve studené vodě.