Site icon Cysnews

Oslavy svátku železnice v Příbrami

Foto: Archiv ČD

 14. 9. 2019 se v Příbrami koná regionální železniční den s pestrým programem pro celou rodinu. Jeho součástí budou jízdy zvláštních vlaků, vyhlídkové jízdy na kolejové drezíně nebo třeba jízdy na historické železniční vlečce do Kovohutí. Těšit se můžete i na komentované prohlídky pracoviště řízení železničního provozu.

Regionální den železnice v Příbrami

Z příbramského nádraží se můžete svézt Huťským expresem, tj. historickým motorovým vlakem, po historické železniční vlečce do Kovohutí. Na vlakovém nádraží v Příbrami se budete moci povozit na historické drezíně, zhlédnout divadelní představení železničářské hry Bedřich Hrozný v podání ochotnického souboru Divadla za vodou z Čenkova nebo se zúčastnit prohlídky pracoviště řízení provozu či stanoviště historické motorové lokomotivy.

Děti se mohou těšit na dětský koutek plný her a zábavy a na filmová promítání s železniční tématikou. Svačinu si s sebou brát nemusíte, zajištěno je bohaté občerstvení. Po celý den bude také možné odevzdat do speciálně určeného železničního nákladního vozu zájmový odpad v rámci Ekosběru pořádaného Kovohutěmi Příbram.

 



Program

Více informací naleznete ZDE

 

Exit mobile version