Site icon Cysnews

Nominační kritéria – 34. HALOVÉ MISTROVSTVÍ EVROPY 3.-5.3.2017 Bělehrad / Srbsko

Podle regulí EA pro HME, může každá členská federace nominovat a přihlásit:

Specifické regule EA pro HME a vybrané disciplíny:

Víceboje – sedmiboj/pětiboj

Skok o tyči

14:00 hodin) a v souladu s níže uvedenými podmínkami

Výběr bude uskutečněn technickým delegátem soutěže na základě dvou aspektů

— počet závodníků nutný k dosažení cílového počtu startujících

— žebříček – kombinace výkonů z letní sezóny 2016 a zimní sezóny 2017

Štafety na 4x400m

– závody se uskuteční jako přímé finále, ve kterém startuje šest (6) národních štafetových týmů na  pozvání EA, které obdrží členská federace na základě následovného klíče:

4x400m, sestaveném dle výkonů dosažených v  letní sezóně 2016 o jestliže některý z týmů dle výše pospaného neprojeví zájem či nebude startovat, místo bude nabídnuto dalšímu reprezentačnímu týmu v pořadí, atd.

Nominační kritéria ČAS

Dosažení stanovených výkonů za podmínek vymezených v nominačních kritériích garantuje, že závodník bude na konkrétní akci nominován. Neomezuje však trenérskou radu ČAS při zpracování návrhu nominace a předsednictvo ČAS při rozhodování o nominaci nad rámec nominačních kritérií.


Nominace závodníků:

Pro start na HME 2017 budou P-ČAS nominováni dle návrhu TR ČAS na základě splněných regulí EA, nominačních kritérií ČAS a dosažení výkonnostních limitů ČAS:

  1. v individuální disciplíně (s výjimkou vícebojů a skoku o tyči) maximálně tři (3) závodníci následovně

-závodník s dosaženým limitem „A“ ČAS v kvalifikačním období ČAS

-závodník kategorie U23 (tj. ročníky narození 1995 a mladší), s dosaženým limitem „B“ ČAS v kvalifikačním období ČAS, v případě, že limitu „A“ ČAS nedosáhnou více než dva (2) závodníci a limit „B“ ČAS nepřekoná jiný starší závodník/ci (tj. ročníky narození 1994 a starší) lepším výkonem, za následujících podmínek:

o v případě, že je limit „B“ ČAS úrovně rovné nebo vyšší entry standardu EA o v případě, že je limit „B“ ČAS úrovně nižší entry standardu EA, jen za situace, že nemá žádný další závodník v dotčené disciplíně lepším výkonem dosažen limit ČAS

  1. ve skoku o tyči maximálně tři (3) závodníci následovně

závodník s dosaženým entry standardem EA v kvalifikačním období EA a se splněným limitem „A“ ČAS v kvalifikačním období ČAS

závodník přizvaný pro start na základě regulí soutěže pro tuto disciplínu, tedy bez dosaženého entry standardu EA, při dosažení limitů ČAS v kvalifikačním období ČAS 

V případě, že výkonnostní limity ČAS v jedné disciplíně, dle podmínek uvedených v bodech a) a b) splní více závodníků než tři (3), o finální přihlášce závodníků rozhoduje absolutní hodnota výkonu dosažená v kvalifikačním období ČAS, v případě rovnosti výkonů rozhoduje lepší umístění v této disciplíně na halovém mistrovství ČR mužů a žen 2017 a dále výkony dosažené v kvalifikačním období. 

  1. ve vícebojích maximálně dva (2) závodníci následovně

závodník pozvaný EA pro start, se splněným limitem „A“ ČAS v kvalifikačním období ČAS

závodník kategorie U23 pozvaný EA pro start, se splněným limitem „B“ ČAS v kvalifikačním období ČAS

  1. pro štafetový závod, v případě pozvánky EA, maximálně šest (6) závodníků následovně

-čtyři (4) závodníci dle domácího halového žebříčku 2017 v běhu na 400m

-maximálně dva (2) náhradníci, navrženi zodpovědným trenérem za přípravu štafety, s přihlédnutím k absolutní výkonnosti v kvalifikačním období ČAS

Podmínkou nominace pro start na HME v individuální disciplíně i ve štafetě, je start závodníka na halovém MČR mužů a žen 2017.

Podmínky k dosažení akceptovatelného kvalifikačního výkonu pro nominaci:


 

Výkonnostní limity ČAS lze plnit v kvalifikačním období ČAS, a to od 1.1.2017 do 26.2.2017, výkony rovné či lepší úrovně entry standardů EA, lze brát jako akceptovatelné pro případnou nominaci, při jejich dosažení v období od 1.1.2016 do 26.2.2017 (s výjimkou u vícebojů a skoku o tyči).

Termín podání pre-finální přihlášky pro HME proběhne 23.2.2017, se schválením vedení výpravy a doprovodu a s možnými následnými úpravami přihlášek závodníků do 26.2.2017. Schválení nominace závodníků proběhne 26.2.2017.

Dokument – ČAS

Exit mobile version