Site icon Cysnews

Hlavní město získalo stavební povolení na Průmyslový palác, připravuje se jeho obnova



Booking.com

Praha získala po deseti letech od zničujícího požáru pravomocné stavební povolení na obnovu levého křídla Průmyslového paláce a kompletní rekonstrukci pravého křídla a střední haly. Náměstek primátora Pavel Vyhnánek chce ještě letos vyhlásit výběrové řízení na zhotovitele stavby a v průběhu příštího roku začít se stavbou. V dolní části Výstaviště se do té doby dokončí hlavní část obnovy tak, aby měl areál Pražanům co nabídnout i po celou dobu rekonstrukce paláce.

„Vyhořelý Průmyslový palác byl po deset let ostudou hlavního města. Pravomocné stavební povolení nám nyní konečně otevřelo cestu k jeho obnově a k rekonstrukci celé budovy. Je to nádherná stavba, které nyní můžeme vrátit její původní krásu a navíc ji doplnit o nejmodernější technologie. Díky nim vznikne v obou křídlech a střední hale multifunkční prostor nejen pro veletrhy, ale i další živé společenské akce,“ řekl náměstek primátora pro oblast financí a rozpočtu Pavel Vyhnánek, který má Výstaviště v gesci.

Na podzim chce mít náměstek připravenou kompletní prováděcí dokumentaci, na jejímž základě bude sestaven rozpočet celé investiční akce a ještě letos vyhlášena veřejná zakázka na zhotovitele. Stavební práce by tak mohly být zahájeny už ve druhé polovině příští roku.

„Celý letošní rok k tomu intenzivně pracujeme na obnově areálu Výstaviště, především jeho dolní části. Nechtěli jsme, aby se Pražanům Výstaviště kvůli rekonstrukci Průmyslového paláce úplně uzavřelo a po dokončení prací zase dlouho a těžkopádně ožívalo. Už letos jsme proto obnovili provoz v restauraci Pražan, v dolní části Výstaviště vzniklo lanové hřiště pro děti, místo pro piknik s elektrickými grily nebo bistro a dokončujeme nový gastropavilon. Během rekonstrukce vybudujeme také nový podchod pod Průmyslovým palácem směrem ke Křižíkově fontáně, který horní a dolní část Výstaviště lépe propojí,“ dodal Pavel Vyhnánek.

Exit mobile version