Site icon Cysnews

Nový Tiguan Allspace se připravuje na světovou premiéru

Poté, co Tiguan prošel na podzim loňského roku modernizací, běží nyní odpočítávání pro jeho rovněž úspěšného sourozence. Tiguan Allspace oslaví světovou premiéru 12. května, předprodej bude spuštěn v následujících týdnech. I dlouhá verze získá kromě modernizovaného vnějšího designu také technické inovace. Nové ovládací a asistenční systémy poskytují ještě vyšší úroveň komfortu a prostřednictvím informačního a zábavního systému (MIB3) mohou cestující v modelu Tiguan Allspace využívat velký počet on-line služeb a funkcí.

Nový Tiguan Allspace

Tiguan se od svého uvedení na trh v roce 2007 vyvinul z nováčka v jedno z nejúspěšnějších SUV. Velký podíl na tomto úspěchu má od roku 2017 prodávaný Tiguan Allspace, o 22 centimetrů delší verze Tiguanu. Úspěšného modelu s prodlouženým rozvorem se od jeho uvedení na trh v roce 2017 do konce letošního března prodalo na celém světě 1,5 milionu vozů. Na podzim 2020 byl technickou a vizuální modernizací modelu Tiguan položen základní kámen pro pokračování tohoto úspěšného příběhu. Nyní čeká modernizace také verzi Tiguan Allspace, který zaujme ostřejším designem, digitálním kokpitem a dokonalou konektivitou.

Tiguan Allspace je prodlouženou verzí bestselleru modelu Tiguan a s objemem zavazadlového prostoru až 1920 litrů nabízí uvnitř ještě více místa. Se třetí řadou sedadel, dodávanou na přání, přepraví až sedm cestujících, a je tak perfektní alternativou pro rodiny.

Prodloužená verze se vyrábí ve dvou montážních závodech – v Číně nabízený Tiguan L vzniká v Šanghaji, zatímco z bran mexického závodu Puebla vyjíždějí verze Tiguan LWB (Long Wheel Base) pro Severní a Jižní Ameriku, jakož i Tiguan Allspace pro Evropu. Je pozoruhodné, že se Volkswagen trefil s verzí LWB do černého na celém světě, protože v současnosti je již 55% všech vozů Tiguan předáváno zákazníkům s prodlouženým rozvorem.

1) Vozidlo se zatím neprodává.

 

Více informací naleznete ZDE

Exit mobile version