Site icon Cysnews

ŠKODA TRANSTECH dodala do německého SCHÖNEICHE poslední tramvaj FORCITY SMART ARTIC


Škoda Transtech, patřící do skupiny Škoda Transportation, získala homologaci pro třetí tramvaj ForCity Smart Artic. Vozidlo je v provozu s cestujícími v německém městě Schöneiche.Dopravní podnik v Schöneiche koupil už v říjnu 2018 dvě tyto tramvaje ForCity Smart Artic, které dříve byly v provozu v Helsinkách. V loňském roce si dopravní podnik objednal tuto třetí tramvaj. Její výroba proběhla v závodě Škoda Otanmäki ve Finsku.

„Jsme rádi, že jsme získali všechna povolení k provozu v Německu a poslední tramvaj z této série Škoda ForCity Smart Artic slouží v provozu s cestujícími v Německu. Jedná se o 100% nízkopodlažní vozidlo, které poskytuje komfortní a spolehlivou jízdu. Škoda Transtech ji vyvinula v úzké spolupráci s dopravním podnikem v Helsinkách,“ říká Zdeněk Majer, předseda představenstva Škoda Transtech a senior Viceprezident skupiny Škoda Transportation.


Skupině Škoda Transportation se v Německu na tramvajovém trhu daří. V loňském roce zvítězila v tendru na dodávku tramvají pro dopravní podnik města Bonn. Plzeňská společnost dodá do německého města celkem 26 moderních vozidel z platformy ForCity Smart. V roce 2018 navíc získala další zakázku na dodávku moderních tramvají pro dopravní podnik Rhein-Neckar-Verkehr. Celkem osmdesát tramvají v základní dodávce tak bude v příštích letech v provozu na tratích mezi městy Mannheim, Ludwigshafen a Heidelberg. Tramvaje ForCity Classic rovněž slouží v dalším německém městě Chemnitz.
Jednosměrná tříčlánková tramvaj ForCity Smart Artic má rozchod 1 000 mm, je dlouhá 27,4 m a plně nízkopodlažní. Vozidlo nabízí také bezbariérový přístup pro vozíčkáře a rodiče s kočárky. Pohon všech kol a robustní konstrukce podvozku a náprav umožňují bezproblémový provoz v náročných klimatických podmínkách.


Společnost Škoda Transtech je největší výrobce kolejových vozidel ve Skandinávii. Firma byla založena roku 1985. V roce 2015 se stala členem skupiny Škoda Transportation a v roce 2018 došlo k úplnému převzetí společnosti skupinou Škoda Transportation. Mezi její hlavní produkty patří dvoupodlažní elektrické vagony (provozované jako PushPull soupravy), tramvaje a strojírenské výrobky. V současnosti zaměstnává více než 700 lidí.


Škoda Transportation


Mezi výrobky Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má několik dceřiných společností v České republice například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Ve svých společnostech v České republice zaměstnává téměř pět tisíc lidí. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala společnost za poslední 3 roky přes 3 miliardy korun.



Skupina PPF



Škoda Transportation je součástí skupiny PPF. Skupina PPF investuje do řady odvětví od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši více než 47 miliard eur (k 30. 6. 2019).

Exit mobile version