Které restaurace a skvělí šéfkuchaři uvaří polévku ?
Termín:
- 11. – 8. 11. 2018
Polívková smršť
je benefiční akcí neziskové společnosti ERGO Aktiv – centra neurorehabilitace pro osoby se získaným poškozením mozku. Jedná se o veřejnou sbírku probíhající formou stánkového prodeje polévek z rukou skvělých šéfkuchařů.
V pondělí 5. listopadu 2018 sbírku zahájí šéfkuchař Max Semenchukov alias Running chef z restaurace Amaryla, o druhou vynikající polévku se postará tým restaurace lokalblok a pondělní polévkové trio doplní i Jan Hatschbach z Panorama hotel Prague. V úterý se o polévkové menu postará Daniel Bukowski z Ristorante Il Giardino Toscano a Martin Císař se svým týmem ze SEZIO restaurant. Ve středu se můžete těšit na polévkový skvost z rukou Romana Pauluse z Radisson blu Alcron a poslední den sbírky pro vás skvělé polévky připraví vegetariánská a veganská restaurace Etnosvět v čele s Ondřejem Panošem a vyhlášená restaurace UMAMI sushi, kde kuchyni šéfuje Martina Němčeková z Kuchařské pohotovosti.
Projekt se těší podpoře nejen špičkových šéfkuchařů jako Roman Paulus, Marek Fichtner, Filip Sajler či Jan Wiesner, kteří pro nás vaří skvělé polévky, ale mnoha dalších partnerů a známých osobností.
Záštitu nad Polívkovou smrští převzala Městská část Praha 5 v čele se starostou Ing. Pavlem Richterem, který sbírku v rámci své záštity podpořil i finančně částkou 20 000,- Kč. Díky tomuto příspěvku se podaří uhradit většinu nákladů na pořádání sbírky a celá vybraná částka přijde na rehabilitaci klientů. Polévku pro vás budou servírovat usměvaví dobrovolníci a pokud budete mít štěstí, můžete se u stánku setkat s milovnicí polévek a zdravého životního stylu herečkou Míšou Maurerovou nebo jiným VIP hostem.
Pokud se chcete jako dobrovolníci napište email na polivkovasmrst@ergoaktiv.cz, zavolejte na 736 708 325 nebo se registrujte přes portály www.zapojimse.cz a www.dobrovolnik.cz.
Více informací naleznete ZDE