Návštěva ve vodním světě Aqua Palace v Čestlicích

Jen kousek za Prahou v Čestlicích můžete zavítat do vodního světa relaxace a užít si  vodní hrátky i odpočinek Aqua Palace v Čestlicích. Autem přijedete z dálnice D1, exit D6, obchodní zóna Průhonice – Čestlice, naproti obchodnímu domu KIKA. K dispozici je přes 600 parkovacích míst ve dvou parkovacích domech včetně stání pro handicapované. Parkovné v parkovací domech P1 a P2 je ve výši 50 Kč/den. K cestě do Aquapalace Praha můžete využít pravidelnou linku AQUABUS. Jezdí denně na trase Chodov – Opatov (zastávka metra trasy C) – Aquapalace Praha a zpět. Rozhodnete-li se pro cestu městskou hromadnou dopravou nejrychlejším spojením je autobus číslo 328 z metra „C“ – Opatov do zastávek Čestlice, Kika-Aquapalace nebo Čestlice, V Oblouku (jízdní doba cca 7-10 minut).

Po vstupu do areálu na Vás příjemně zapůsobí vstupní hala s restaurací. Na recepci si lze koupit buď vstupenku do části vodní svět nebo kombinovanou vstupenku zahrnující vodní svět i sauny.

V části vodní svět máte příležitost si zaplavat v bazénu i v proudu 450 m dlouhé rychlé řeky protékající kolem této části areálu. Tady si můžete si užít různých atrakcí i relaxovat ve vířivkách. Na nejmenší návštěvníky čekají vodní zákoutí i umělé vlnobití v části ČEZ palác pokladů. Okamžitě vás zde zaujme vrak pirátské lodi. Úplně nejmenší děti se cákají ve dvou brouzdalištích i v dětském bazénku.


Možné ubytování v hotelu jenž je součástí areálu – Aquapalace Hotel Prague


Kdykoliv můžete vylézt z vody a odpočívat na lehátkách. Bistra nabízí rychlé občerstvení. Sejdete-li po několika schodech dolů do prostoru nazvaného Sahara nabízí se odpočinek na lehátkách v místnosti připomínající africkou poušť. Chcete-li prozkoumat jaké další možnosti palác relaxu nabízí, doporučujeme podívat se do korálového dómu. Z bazénu s vodou o teplotě 30° C můžete ve dvou akváriích pozorovat různé druhy rybiček, mořské hvězdice i mořské ježky. Odtud projdete do paláce dobrodružství. Tady na vás čeká dvanáct toboganů. Crazy Tube nabízí světelné a zvukové efekty a jízdu na pneumatikách. Canyon se vine v podobě modrého koryta celým palácem a pak vyplujete venku. Dostanete se do navazující Divoké řeky. Pod dohledem instruktora je možné proniknout do tajů potápění nebo si zašnorchlovat v 8 m hluboké potápěčské jámě. Její stěny jsou prosklené, a tak mají i hosté vodního světa možnost vidět potápěče, kteří se v neoprenových oblecích vznášejí v potápěčské jámě.

V prvním patře se nachází úžasný saunový svět. Zahrnuje velkou a malou finskou saunu, bio saunu- kombinaci finské sauny a parní sauny, aromatickou saunu a nejteplejší vulkán saunu, kde teplota dosahuje 100°C. Po uvolnění v sauně můžete relaxovat na lehátcích nebo využít kneippovy lázně  či si vybrat ze široké škály masáží.

Ve finských saunách si můžete vybrat také z několika typů saunových ceremoniálů.V centrální části saunového světa zve k návštěvě sauna bar.

 



Booking.com


 

Římské lázně lákají zaplavat si v bazénu s proskleným stropem. Voda zde má teplotu 30° C a je ionizovaná. Dále je zde k dispozici pět parních kabin s teplotami od 26° C do 65° C.

Venkovní sauny nabízejí možnost sauny na čerstvém vzduchu. Vedle bazénů s teplou vodou zaujme dřevěný srub, kde můžete vyzkoušet účinky ruské sauny.

Aqua Palace dále nabízí Balneo & Medical procedury, fitness, venkovní zónu s bazény a atrakcemi.

 

Více informací naleznete na : http://www.aquapalace.cz