Výlety do skalních měst mohou přinést výhru

Vyhrát různé ceny mohou turisté, kteří se vypraví na výlety do pískovcových skalních měst severních a severovýchodních Čech. Stačí se do konce října vypravit do Českého ráje, Broumovska a Českého Švýcarska a nasbírat na vybraných místech tři turistická razítka. Odměnou budou víkendové pobyty a další hodnotné ceny.

„Liberecký kraj každoročně podporuje společnou propagaci skalních měst České republiky. Jedná se o turisticky velmi atraktivní oblasti, ve kterých je možné najít i krásná místa, kam však tolik návštěvníků nezamíří,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.V každé z výše uvedených ob­lastí jsou tři místa, kde je možné orazítkovat soutěžní kupon. Na Broumovsku je to vstup do Teplických skal, zámek v Dolním Adršpachu, kde se nalézá i horolezecké muzeum a chatová osada Ostaš.Český ráj zvolil za soutěžní místa hrad Valečov, vstup do Prachovských skal a hrad Valdštejn. V Českém Švýcarsku musí návštěvníci zamířit do informačních center v Jetřichovicích, v děčínské knihovně anebo do Domu Českého Švýcarska v Krásné Lípě.„Návštěvníkům chceme ukázat, že trávit léto v našich destinacích má smysl,“ řekl Pavel Lisák, koordinátor projektu Skalní města, v jehož rámci se soutěž koná. „Turisté totiž často netuší, co vše se v regionech skrývá. Díky této soutěži však jsou motivováni objevovat krásy skalních měst i v sousedních oblastech.“

Soutěžní kupon najdou zájemci na pultech informačních center skalních měst, na soutěžních místech a online ZDE, kde je možné si ho vytisknout.