K největšímu tyrolskému jezeru Achensee parní zubačkou


Achensee je největší jezero Tyrolska zasazeno do horské krajiny pohoří Karwendel a Rofan.

Rozvoj turistiky  oblasti

K rozvoji turismu v oblasti Achensee přispěla parní ozubnicová dráha Achenseebahn. Tato parní ozubnicová železnice je nejstarší svého druhu v Evropě a je v provozu již 129 let. Když  vláček vystoupá až k jezeru, čeká zde na cestující parník z Achensee Cruise, aby mohli pokračovat v panoramatické cestě po jezeře. Jízdní řády vlaku a lodí na sebe navazují.

Achensee výletní loď Tirol

Jezero Achensee

Jezero je dlouhé přes devět kilometrů a je obklopeno dvěma pohořími: Na jedné straně Karwendelgebirge se zvedají drsné skalnaté vrcholy a na druhé straně shlížejí vrcholy Gämsen a Steinadler  pohoří Rofan. Proto je Achensee  ideálním výchozím bodem pro pěší turistiku, výlety na horských kolech nebo procházky. Největší jezero v Tyrolsku je také vyhledávaným cílem příznivců vodních sportů, surfařů a kitesurfařů. Jezero nabízí vynikající podmínky pro milovníky vodních sportů všeho druhu. Ve všech střediscích na Achensee lze využít nabídky škol plachtění, surfování. Můžete si zde nejen pronajmout vybavení pro vodní sporty, ale také rezervovat kurz nebo hodinu s profesionálním instruktorem.

Jezero a kitesurfaři

Na plážích kolem jezera můžete odpočívat a opalovat se. Velmi dobré zázemí poskytují pláže v Achenkirchu a Pertisau. V Achenkirchu vznikla samostatná koupaliště, která se v létě mohou  pochlubit vyššími teplotami vody. Děti se mohou těšit také na velkou dětskou hernu, pirátskou loď a rozhlednu. Pertisauí na jižním břehu láká pobřežní promenádou.

Zajímavá nabídka služeb

Od května do října lze využít nabídku Achensee Erlebniscard k jízdě na sedačkové lanovce Rofanseilbahn, Karwendel-Bergbahn, projížďce lodí po jezeře a parní ozubnicovou železnicí z Jenbachu do Maurachu. Achensee Erlebniscard je v prodeji od 28. dubna do 22. října a platí do 28. října. Zakoupit ji můžete  v  pokladně sedačkové lanovky Rofanseilbahn, lanovky Karwendel nebo v turistických informačních kancelářích v Achenkirch, Maurach, Pertisau a Wiesing.

Více informací naleznete ZDE

Cíl na výlet

Achensee je vynikajícím cílem jak pro jednodenní výlet tak pro prázdninový pobyt. My jsme se rozhodli pro jednodenní variantu a vyjeli jsme parní zubačkou k jezeru Achensee . Zde jsme si vychutnali  podvečerní procházku po břehu jezera a pozorování kitesurfařů prohánějících se po jezeře. K posezení přímo vybízejí lavičky podél promenády ve tvaru lehátek. Doporučujeme však vzít s sebou lehkou bundu, protože po celou dobu foukal čerstvý vítr. Od konečné stanice zubačky jsme došli do oblasti Buchau a Rofangarten. V městečku Maurach jsme vystoupali v sousedství dolní stanice lanovky Rofanseilbahn po schodech k vyhlídce u kapličky, odkud se nám otevřel nádherný pohled na večerní jezero. Než jsme se vydali na zpáteční cestu, poseděli jsme  na terase cukrárny nabízející vynikající zmrzlinu. Vestibul místního turistického informačního centra zůstává otevřen i ve večerních hodinách a jsou zde k dispozici mapky a letáky.

Jezero