Víkendové křtiny a narozeniny v ZOO Praha

Tento víkend proběhnou v ZOO Praha křtiny měsíčního mláděte guerézy pláštíkové. Role kmotra se zhostí komik Lukáš Pavlásek. Na neděli pak připadají hned dvoje oslavy narozenin a budou probíhat rovněž vánoční dílny.



Mládě guerézy pláštíkové se narodilo 14. listopadu samici Lomele a samci Katangovi. Veřejnost může obdivovat jeho zvláštní vzhled a kudrnatou světlou srst. „Pomalu chytá šedou barvu a v posledním týdnu začalo ochutnávat pevnou potravu,“ říká kurátor primátů Vít Lukáš a dodává: „Neustále se o něj zajímají ostatní členové skupiny, zejména nejmladší sourozenci, kteří se o něj přetahují.“ Kmotrem mláděte se stane komik a herec Lukáš Pavlásek. Ten odtajní jméno mláděte v sobotu (16. 12.) od 13.00 hodin v expozici na Opičích ostrovech.

Hned dvojitá oslava pak proběhne v neděli (17. 12.). Dárky dostanou mravenečník velký Hannibal a gorila nížinná Nuru, kteří budou mít 5. narozeniny. Adventní atmosféru návštěvníci načerpají při výrobě vánočního přání a domů si odnesou i tradiční Betlémské světlo.

Program na sobotu (16. prosince)

13.00                               Křtiny guerézy pláštíkové (expozice gueréz, Opičí ostrovy)

                                          

Program na neděli (17. prosince)

10.00 – 15.00          Vánoční dílny – výroba vánočních přání a dekorací s tématikou zvířat (Vzdělávací centrum)

14.30                         Oslava půlkulatých narozenin mravenečníka Hannibala (expozice mravenečníků)

      Mravenečník velký