V lesním Bludišti v Hostětíně se můžete i ztratit

 V Hostětíně, malé obci v Bílých Karpatech, slavnostně otevírají turistický unikát. Vzniklo zde originální „Bludiště v přírodě“ – tematický terénní kvíz, při kterém se můžete i ztratit. Na návštěvníky čeká 8 stanovišť na zahradě a v lese a 14 kvízových otázek, které je dovedou buď k cíli anebo jinam. Slavnostní zahájení provozu probíhá v neděli 28. dubna 2019 od 10 do 16 hodin. Můžete při něm využít i bezplatnou poradnu o využívání dešťové vody.

 Zahájení hry a první panel je před Centrem Veronica Hostětín. Otázky vás hravou formou vtáhnou do tématiky hospodaření, ochrany a kvality vody.

 Vrátíte se k přímému kontaktu s přírodou, naučíte se jí číst a chápat, obnovíte si svůj přirozený smysl objevovat a orientovat se v terénu. Uvidíte (či vyzkoušíte) záchod, který se nemusí splachovat, sundáte si boty a budete zjišťovat kvalitu vody v potoce, půjdete po stopách dešťové kapky nebo raka v divočině. Zjistíte také, odkud se objevuje pitná voda ve vašem kohoutku nebo kolik vody a peněz můžete ušetřit, když budete využívat namísto pitné vody dešťovou a co vše na to potřebuje.

 Bludiště pro vás sestavili odborníci z celé ČR. Hra se hodí se pro jednotlivce, rodiny, školní i pracovní kolektivy. Je dostupná ve dvou modulech: samoobslužná nebo moderovaná jako výukový program nebo orientační běh.

 Akce probíhá v neděli 28. dubna 2019 od 10 do 16 hodin a slavnostní otevírací přípitek je ve 13 hodin. Informace o akci:
https://hostetin.veronica.cz/bludiste-v-prirode-otevirani-nove-turisticke-atrakce

Bludiště je celoročně volně přístupné dětem, mládeži i široké veřejnosti.

 Při slavnostním otevírání připravili organizátoři také bezplatnou poradnu o využívání dešťové vody. Odborník bude přítomný od 10 do 13 hodin a je vhodné se předem zaregistrovat na webu https://hostetin.veronica.cz/bezplatna-poradna-k-vyuzivani-destove-vody