Skautská neděle v Zoo Ostrava

Kdo se v neděli 5. května chystá navštívit Zoologickou zahradu a botanický park Ostrava, může při procházce areálem narazit na celkem osm stanovišť, která pro malé návštěvníky připravili ostravští skauti ve spolupráci se skauty z Polska. Děti se tak mohou těšit na aktivity a drobné soutěže, při nichž si prověří své schopnosti a dovednosti, například na lukostřelbu, zdravovědu, biatlon na suchu či šifrování. Chybět nebudou ani rukodělné workshopy.

Kromě toho budou v průběhu celého dne probíhat i komentovaná setkání u vybraných druhů zvířat.

Komentovaná setkání u zvířat

Komentovaná setkání

Zájemci si mohou zpestřit prohlídku zoo komentovaným setkáním u vybraných druhů zvířat doprovázené povídáním jejich ošetřovatelů. Lidé tak mohou pozorovat zvířata mnohdy z bezprostřední blízkosti a zároveň se dozvědět zajímavosti o jejich chovu v zoo i aktuální situaci ve volné přírodě, která není mnohdy nijak příznivá. Pro mnohé ve volné přírodě ohrožené druhy se tak chov v lidské péči, potažmo v zoologických zahradách může stát poslední možností, jak tato zvířata uchovat pro další generace.

Komentovaná setkání probíhají u většiny druhů za příznivého počasí dle následujícího harmonogramu:

KAŽDÝ DEN
9:30 hod. pandy – dočasně neprobíhá
10:00 hod. medvědi a hulmani
10:30 hod. vydry
11:00 hod. mandrili
12:00 hod. šimpanzi
začátek 13-13:30 denní péče o slony
14:00 hod. hroši
14:30 hod. medvědi a hulmani
15:00 hod. velbloudi
17:45 hod. medvědi a hulmani

POUZE VYBRANÉ DNY
ÚT a ČT: loriové 11:30 hod.
ÚT, ST, ČT: šelmy 13:30 hod. (mimo svátky)
ST: krokodýli 13:30 hod. 
ST a NE: supi 13:00 hod.
SO a NE žralůčci 12:30 hod.

Setkání může být z nenadálých provozních či veterinárních důvodů zrušeno. Většina setkání probíhá také pouza za pěkného počasí.

Zoo Ostrava aktuálně zaplavená kvetoucími rododendrony je otevřena od 9 do 19 hod., pokladny a pavilony se zavírají o hodinu dříve. Těšíme se na Vás!

Azalka foto P.Vlček