Požitkářská míle ve Vídeňském lese

Ve Vídeňském lese se první dva víkendy v září spojí více než 80 vinařů a vytvoří tak oblíbenou Genussmeile, Požitkářskou míli. Vznikne tak nejdelší vinný šenk na světě, který v délce deseti kilometrů bude kopírovat První vídeňskou vodovodní turistickou stezku. Ta vede od Mödlingu přes oblastní vinotéku v Thallernu do Gumpoldskirchenu a dále přes Pfaffstätten, Baden a Sooß až do Bad Vöslau. Vinaři budou návštěvníky lákat na svá vína, mošty, burčák a regionální pochoutky.  

„Putovat, ochutnávat a užívat si!“

Pěší túra zelenými vinicemi s ochutnávkami regionálních specialit, to je zážitkový program v oblasti Vídeňský les během prvních dvou zářijových víkendů. Zcela typické pro tuto oblast jsou její regionální pochoutky „Schmenkerln“. Ochutnat je a vypít k nim sklenici moštu nebo vína je na turistické stezce absolutní povinností. Kromě historických bílých odrůd révy vinné – Zierfandler a Rotgipfler – mohou návštěvníci koštovat také lahodné odrůdy jako Modrý Portugal, Neuburské nebo Svatovavřinecké.

Genussmeile probíhá 1. a 2. a 8. a 9. září v dolnorakouské oblasti Wienerwald/Vídeňský les a havním dopravním prostředkem po okolí budou turistické vláčky a traktory.

https://www.thermenregion-wienerwald.at/en/the-genussmeile





Speciální balíček

Víkend na „Požitkářské míli“

  • 2 noci ve dvoulůžkovém pokoji v partnerském podniku dle vašeho výběru
  • Pozdější check out v neděli
  • Snídaně pro velké spáče do 11:30 hod v obou dnech
  • 1 láhev vína z oblasti Thermenregion Wienerwald jako přivítání na pokoji
  • Voucher v hodnotě 10 € na konzumaci na Požitkářské míli (na osobu)
  • Poukaz v hodnotě 15 € na taxi (na osobu)

od 99 € na osobu ve dvoulůžkovém pokoji

Rezervace na: www.genussmeile.info



Booking.com