Poslední prázdinové dny lákají do ZOO

Příjemně strávený den téměř v centru Prahy – to je tradiční návštěva pražské Zoologické zahrady v Troji. Vydali jsme se do ZOO, aby jsme zjistili na co vše se mohou návštěvníci těšit.

V den výletu bylo krásné počasí a to se podepsalo na počtu návštěvníků v areálu. Pracovníciu pokladen fungovali na jedničku a fronta postupovala rychle.

Na začátku jsme si pořídili mapku zoologické zahrady, která nám velmi pomohla v orientaci. My jsme se vydali prozkoumat „spodní“část komplexu, kde jsou favority například tučňáci, gorily a šelmy. Areál je skvěle přizpůsobený pro rodiny s dětmi resp. s kočárky – není problém se kamkoliv dostat i s nejmenšími. Pokud vás prohlídka cca. poloviny zahrady unavila, do horní části komplexu se můžete svést na lanovce za 25kč. Lanovka v Zoo Praha je nejkratší lanovkou v České republice, funguje od 14. září 1977. Letos v srpnu už přepravila osmimiliontého cestujícího od zahájení provozu.

V horní polovině zahrady lze vidět slony, žirafy, hrochy a mnoho dalšího. Pro nejmenší je zde připraven vyhlídkový vláček nebo vozítka. Pro návštěvníky chovatelé pořádají i naučné doplňující programy jako je např. krmení šelem a různé dny věnované určitému druhu zvěře.  My jsme se zúčastnili dne lvů, proto sledujte webové stránky zoologické zahrady, kde se vše dozvíte. Doporučujeme si vyhradit na návštěvu celý den – stojí to za to.