Oslavte 1. srpna se Švýcarskem jeho 727. narozeniny

Od roku 1891 se první srpen slaví jako Švýcarský národní den.

Toto datum se vztahuje k historické alianci uzavřené v roce 1291 třemi kantony Uri, Schwyz a Unterwalden. Tato aliance se měla stát ústředním bodem, kolem kterého v následujících 500 letech vzniklo dnešní Švýcarsko.

 

Oslavte se Švýcarskem 1. srpen

Pokud budete ve Švýcarsku právě v době státního svátku 1. 8., nenechte si ujít příležitost slavit společně se Švýcary. Možná Vás až překvapí, jak si oslavy umí užívat. Nezbytnou součástí oslav jsou ohně a ohňostroje spolu s pečenými klobásami Olma Bratwurst a Cervelas.

Pobyt v horách bude jistě příjemným osvěžením po horkých letních dnech doma nebo u moře. Historii Švýcarska si nejlépe připomenete na Weg der Schweiz – Stezce Švýcarska, která Vás provede místy v okolí Lucernského jezera, kde se psaly počátky dějin této jedinečné země.

Luzern. Foto: Switzerland Tourism

Nové autobusové spojení z Prahy do Luzernu

Můžete využít nové přímé autobusové spojení z Prahy do Luzernu. Společnost Nobless Line zahájí 16. srpna přímé spojení z Prahy do Luzernu se zcela novým autobusem pouze pro 36 osob, který nabízí cestovní komfort.

Festival soch z písku na břehu Bodamského jezera

Pro oslavu svátku si region připravil řadu atrakcí. Můžete zavítat třeba na festival soch z písku  do Rorschachu na břehu Bodamského jezera.

Jedná se již o 20. ročník, který se koná ve dnech 11. 8. – 9. 9. 2018. Jeho letošní motto zní: „Vše, co potřebujete, je láska.“

 



Česká hudba v romantickém Wengenu.

Již tradičně se ve Wengenu v oblasti Jungfrau koná letní hudební festival v půvabném kostelíku na okraji vesnice. Festival je věnován Mendelssohnovi, který tady rád pobýval. Jeho organizátorkou je paní Beatrix Jerie a vystupují zde i čeští hudebníci, letos to bude Guarneri Trio Prag a Wihan Quartett s klavíristou Ivanem Klánským. Festival se koná ve dnech 18. – 25. 8. 2018.

„Im Fluss“ v Basileji

Rýnu můžete v létě v Basileji plavat, to patří k nejoblíbenějším letním aktivitám místních. „Im Fluss“ je ale také název oblíbeného hudebního festivalu, který se přímo na řece koná. Zahájen byl už 23. 7. a potrvá až do 11. 8. Posaďte se na břeh a zaposlouchejte se do hudby, která zní přímo z pontonů Rýna.

„Im Fluss“ Basilej, Švýcarsko

Za medvědy do Arosy s Rhétskou dráhou.

 V Arose se otevírá nový park s medvědy. Jeho první obyvatel medvěd Napa se už přistěhoval. Na místě Vás čekají výběhy medvědů a několik aktivit pro celou rodinu. Ideálně Vás sem dopraví speciální Bärenzug Rhétských drah.

 

Více informací a další tipy na výlety naleznete na www.mojesvycarsko.com