Kapacita Ledového expresu zvýšena na 170 míst

Turistický vlak Ledový expres s dvojnásobnou kapacitou míst.

Košice Region Turismus (KRT) ve spolupráci se Železniční společností Slovensko (ZSSK) tak reagují na vysokou poptávku cestujících turistů.

Ledový expres

Mimořádný turistický vlak jezdící z Košic přímo až k Dobšinské ledové jeskyni se od jeho zavedení těší obrovskému zájmu veřejnosti. Ledový expres byl několikrát zcela vyprodán. Přibližně osmdesát míst se pokaždé vyprodalo v průběhu týdne v online předprodeji nebo v Regionálním informačním středisku v Košicích. Pokaždé přišli k vlaku další desítky zájemců, kteří si jízdenky koupili přímo v soupravě.

„Enormní zájem ukazuje opodstatněnost tohoto mimořádného vlakového spojení. Potvrzuje také, že úsilí o zlepšování dostupnosti atraktivních lokalit si nachází svého adresáta. Pochopitelně nás to těší, zároveň však chceme dopřát cestujícím co největší komfort a klidný přesun tam i zpět.Hned po první jízdě jsme začali se ZSSK mluvit o navýšení kapacity vlaku. Jsme velmi rádi, že se ze vzájemné kooperace zrodil tento vstřícný krok a nejbližší sobotu tak máme k dispozici klimatizovaný vlak se 170 místy k sezení. Snažíme se vycházet cestujícím vstříc, i proto jsme – na základě poptávek – mezi výstupní a nástupní stanicí zařadily i zastávku Mlynky, “ konstatuje výkonná ředitelka Košice Region Turismus Lenka Vargová Jurková.



Nákup jízdenek

Jízdenky na Ledový expres si zájemci nadále mohou kupovat online, přes weby kosiceregion.com nebo unesconadosah.sk, resp. osobně v Regionálním informačním bodě v Košicích.

V případě volných kapacit je zde i možnost zakoupit si jízdenku přímo ve vlaku, avšak bez nároku na místo k sezení. Mimořádný turistický vlak Ledový expres jezdí každou prázdninovou sobotu až do 1.9.2018 (včetně). Vyráží z Košic o ​​7:56, s možností nástupu v Kysak i Margecany. Cestující  dojedou na jih Slovenského ráje, kde mohou vystoupit mimo konečné zastávky (Dobšinská ledová jeskyně) i v zastávkách Mlynky, Dedinky a Ztracená. Stejné možnosti jsou i při cestě zpět, přičemž vlak přijíždí do Košic   v 18:44. Turisté tak mají na poznávání krás jižní části národního parku téměř 7 hodin.

 

Více informací naleznete ZDE