Kam pod stan poradí nová mapa kempů ve středních Čechách

Pokud jste vyznavači dovolené v přírodě, tak právě pro vás je určena nová mapa kempingových míst ve středních Čechách, kterou pro vás připravil tým Středočeské centrály cestovního ruchu. Poprvé tak najdete přehledně zpracované praktické a užitečné informace pohromadě.

Popularita kempování každým rokem roste a stále větší množství návštěvníků chtějí trávit svou dovolenou ve stanech, karavanech, v chatách nebo pod širým nebem. A protože je nabídka kempů velmi bohatá a rozmanitá, rozhodl se tým Středočeské centrály cestovního ruchu sestavit seznam 32 kempů a doplnil ho o velké množství informací, které zapracoval do přehledné mapy.

Z popisků, které jsou v mapě uvedeny, se milovníci přírody dozví nejen obecné informace, jako je adresa kempu, ubytovací kapacita, ale i informace týkající se možnosti připojení k elektřině a internetu, informace o bezbariérovém přístupu, nebo možnosti stravování a platby kartou. Návštěvníci určitě ocení i podrobné informace o možnostech vyžití přímo v kampu, nebo okolí. Dozví se například o zajímavých místech, které je dobré navštívit, o možnostech koupání, kde se projet na loďkách, kde si vypůjčit si kolo a koloběžku, nebo kde je možnost zapůjčení grilu.

„Léto je obdobím výletů a dovolených, které nejen Češi, ale i naši sousedé velmi rádi tráví právě kempováním a pobytem v přírodě. Doufám proto, že se jim naše mapa bude hodit, že jim plánování dovolené ulehčí a z bohaté nabídky kempů si vyberou ten pravý.“ řekla ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu, Zuzana Vojtová.

Mapa je k dostání v tištěné verzi v TIC Středočeského kraje v Husově 21, Praha 1 nebo na webových stránkách SCCR.