Itálie v miniaturách 2015


ITÁLIE V MINIATURÁCH 2015

21. 10. 2015

 

Itálie je nádherná země nabízející spoustu přírodních i architektonických skvostů. Pokud si postesknete, že nemáte dost času ji projet celou, můžete navštívit tematický park Italia in miniatura poblíž známého letoviska Rimini. Tento park byl otevřen v roce 1970 a na ploše 85 000 m2 můžete obdivovat modely 273 italských i evropských architektonických skvostů. Za zmíňku stojí např. Šikmá věž v Pise, Milánský dóm, Kolosseum v Římě či Bazilika Sv. Petra.Procházka mezi modely staveb, kde se zvedají mosty, projiždějí vlakové soupravy, startují a přistávají letadla, proplouvají lodě, je úchvatná. Můžete naslouchat i vystoupení hudebníků ve Veronské aréně. Skutečně nezapomenutelným zážitkem je ale projížďka ve člunu po Grand Kanálu v Benátkách, kde si po obou stranách můžete prohlížet paláce, podplouváte pod typickými benátskými mosty a obdivujete krásu staveb. Během plavby se můžete nechat vyfotografovat a fotografii si zakoupit u východu z areálu Venezia.


 



Pokud vstoupíte na italské náměstí (Piazza Italia) uslyšíte znít zvony. Máte-li odvahu, určitě si nenechte ujít jízdu v dřevěné kládě po vodních skluzavkách. Odpočinek a zábavu nabízí hrad, kde můžete „střílet“ z vodních děl. V horkých letních dnech je vodní sprcha při obléhání hradu příjemným osvěžením a tuto atrakci si užívají nejen dětští návštěvníci. Poblíž hradu si můžete v centru Pappamondo prohlížet pestrobarevné papoušky.
Pokud nastoupíte do malého autíčka, podniknete cestu nejen za známým dřevěným panáčkem Pinocchiem, ale setkáte se i dalšími oblíbenými pohádkovými postavami. Nemusíte mít strach ani když autíčko vjíždí do tlamy velryby, z pohádkového výletu vystoupíte ve zdraví. Možná si cestou vzpomenete na knížku z dětství Picocchiova dobrodružství, v níž italský spisovatel a novinář Carlo Collodi vylíčil příběhy dřevěné loutky, kterou vyřezal osamělý řezbář Gepetto, a která velmi toužila stát se skutečným chlapcem z masa a kostí.

Pro dětské návštěvníky je určena řada dalších atrakcí například dětské dopravní hřiště, kde se mohou projíždět v autíčcích, nebo si v areálu Super Racing vyzkoušet svoji pohotovost a zručnost při řízení autíček na autodráze.
V horkém slunečném počasí nám velmi přišlo vhod, že je areálu umístěno několik pítek či vodovodů s pitnou vodou. Občerstvit je možné ve stínu stromů u stánků nabízejících nápoje či sendviče, zmrzlinu, které naleznete několik na různých místech po celém areálu nebo si pochutnat na pizze či těstovinách v Ristorante Pizeria Italia, která se nachází vlevo od vstupní brány. Nabídka jídel je opravdu bohatá.
Několik příjemných obchůdků s dárkovými předměty láká zakoupit si nějakou maličkost na památku. Nás třeba zaujala nabídka obchodu Corse Che Passione poblíž dětského dopravního hřiště, nabízející suvenýry pro fanoušky Formule 1, čepice, trička a doplňky v červené barvě výrobky firem Ferrari a Ducati a Valentino Rossi.


Porovnání velikosti s lidskou postavou

 


Pokud trávíte dovolenou v Rimini a okolí určitě návštěvu tohoto tematického parku doporučujeme. Je to nezapomenutelný zážitek.


 

 


Jak se do tématického parku Italia in Miniatura dostanete? Z vlakového nádraží Rimini nebo Viserba autobusem číslo 8. Cena jízdenky je EUR 1,30.

Cena vstupného se liší podle období v sezoně je to EUR 22 pro dospělého návštěvníka a cena dětské vstupenky je EUR 16.

Více informací naleznete na webových stránkách www.italiainminiatura.com

 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *