Pro inspiraci i pro dárky do trojské botanické zahrady. Nechte se unést kouzlem Vánoc ve skleníku Fata Morgana

Jak si doma vykouzlit dokonalou vánoční atmosféru? Inspirujte se jedním ze stylů, které jsou letos „in“. Učarují vám něžné barvy nebeských Vánoc, harmonické tóny ve stylu hygge nebo jste příznivcem přírodního ladění?

Výstava Kouzlo Vánoc ve skleníku Fata Morgana představí letošní trendy vycházející ze současného životního stylu, módy a designu. Prohlédnout si ji můžete od 22. listopadu až do 1. ledna 2019 denně kromě pondělí mezi 9. a 16. hodinou. O víkendu 24. a 25. listopadu vás čeká program Adventní tvoření s dílnami pro malé i velké. Po oba dny od 10.00 do 16.00 budete v zázemí administrativní budovy pod vedením odborníků zhotovovat dekorace i drobné dárky pro své blízké. Chybět nebude ani svařené víno, punč, občerstvení i nabídka dárkových předmětů z botanické zahrady.

Pokud milujete Vánoce a jejich okouzlující atmosféru, nenechte si ujít výstavu ve skleníku Fata Morgana nazvanou Kouzlo Vánoc. Ať už jste fanouškem módních trendů, nebo tradičních aranžmá, čeká vás množství inspirace a nápadů na originální výzdobu vaší domácnosti. „Na závěr roku jsme pro naše návštěvníky připravili výstavu inspirovanou aktuálními trendy, které pro letošní Vánoce vybrali přední floristé a designéři. Ještě před začátkem adventu budeme mít pro zájemce otevřené tradiční tvůrčí dílničky, které mohou nově navštívit po oba víkendové dny,“ říká Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.




Víkend plný vánočního tvoření v botanické zahradě

Jste tvůrčí a výroba vánočních aranžmá vás baví? Nebo naopak nevíte, jak na to, a přesto byste rádi měli doma krásnou vlastnoručně vyrobenou výzdobu? Přijďte o víkendu
24. a 25. listopadu do zázemí administrativní budovy Botanické zahrady hl. m. Prahy na akci Adventní tvoření. Pod vedením zkušených floristek se mohou zapojit i úplní začátečníci, stačí jen chuť, odvaha a trocha fantazie. Se vším ostatním vám zdejší profesionálové rádi poradí a pomohou. „V jednotlivých dílničkách budou vznikat drobné svícínky, závěsné dekorační věnce a dřevěné svícny pro čtyři svíčky, tzv. partery. Pro nejmenší je určeno tvoření z písku,“ upřesňuje Jolana Cibulková, vedoucí oddělení programu Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Nechcete stát ve frontě? Zajistěte si své místo v konkrétní dílničce i čas předem. Pro rezervaci volejte na tel.: 234 148 122 nebo pište na e-mail: vera.chodorova@botanicka.cz. Počet míst je omezen.

Aby vám při tvoření nevyhládlo, nebudou chybět stánky s občerstvením i sladké dobroty ze Zámecké pekárny. Zahřát se můžete svařeným vínem, punčem i výbornou kávou. Navíc budete mít možnost zakoupit také jmelí, drobné dárky a upomínkové předměty. Užijte si tu správnou předvánoční atmosféru v botanické zahradě.

Podlehněte kouzlu Vánoc

Uvažujete, čím si letos na Vánoce zkrášlíte svůj byt, a chybí vám inspirace? Přijďte ji načerpat do skleníku Fata Morgana, kde na vás od 22. listopadu až do 1. ledna čeká výstava věnovaná aktuálním trendům dekorací a slavnostních aranžmá. „Při přípravě expozice jsme vyšli ze tří hlavních směrů, které pro letošní rok vybrali přední floristé Klaus Wagener a Marion Bauerová. Návštěvníkům tak představíme kouzelné nebeské Vánoce kombinující paletu jemných barev s třpytivými doplňky. Dále Vánoce ve stylu hygge neboli životního stylu Dánů, jež jsou plné harmonie, vyzařují radost a pohodu. Kombinují šedé a petrolejové tóny s matnými a lesklými odstíny zlatavé a mosazné barvy,“ uvádí Radka Pšeničková, náměstkyně pro marketing a PR, a dodává: „Posledním trendem je pak přírodní styl vycházející z celé škály zemitých odstínů přírodního dřeva v kombinaci s červenou, šedou a stříbrnou barvou. Z jednotlivých aranžmá v tomto duchu na vás dýchne atmosféra domácností našich babiček, jednoduchost a hravost.“ Součástí výstavy bude i originální betlém zdobený různorodým přírodním materiálem, zejména šiškami.

 

Kalendář akcí Botanické zahrady Praha
listopad 2018 – leden 2019

 

Kouzlo Vánoc

22.11. 2018 – 1. 1. 2019

skleník Fata Morgana

Vánoční výstava ve skleníku Fata Morgana představí originální adventní a vánoční aranžmá z přírodních materiálů. Chybět nebude ani netradiční betlém. Zažijte Vánoce v tropech!

 

Adventní tvoření

24.– 25. 11.

10.00–16.00

Zázemí administrativní budovy

Vánoce jsou svátkem klidu a pohody a všichni se na ně dlouho těšíme a připravujeme. Přijďte si vyrobit vánoční dekorace nebo malý dárek pro své blízké.

 

Džungle, která nespí

18.1. – 31. 3. 2019

Navštívit tropický deštný prales v noci, to se podaří opravdu jen málokomu. Ve skleníku Fata  Morgana tuto možnost máte. Přijďte se projít džunglí, která nespí.