Huangling se stalo příkladem čínského květinového města

Celoroční květinová prohlídka orientálního květinového města je nyní otevřena pro světové návštěvníky. Huangling, jedno z nejkrásnějších venkovských městeček v Číně, které se nachází v okrese Wuyuan, vylepšuje svůj program „Květinového města“ zavedením celoroční prohlídky květin pro návštěvníky. Nová prohlídková trasa vyzdvihne sloučení místních ekologických systémů s 580 let starým venkovským prostředím, které přinese lidem z celého světa zážitek z květinového životního stylu.

„Květinové město je klíčovým projektem v našem plánu představit návštěvníkům každý aspekt městečka Huangling, kromě již dobře známých řepkových květů oblasti Wuyuan, které město zabarvují do žluta,“ řekl Wu Xiangyang, generální ředitel společnosti Wuyuan Rural Culture Development Co., Ltd. „Nová trasa prohlídky nabídne návštěvníkům další barvy a umožní jim vychutnat si pastorační květy v polích a na svazích nejen na jaře, ale ve všech ročních obdobích.“

Nová prohlídka nabídne cestujícím bezkonkureční výhledy na magnolie a broskve kvetoucí mezi řepkovými květy v elegantním pozadí budov ve stylu Hui. Vrcholem celoroční květinové prohlídky je pak červenavé 500 metrů dlouhé pásmo třešňových květů za nádhernými bílými hruškovými květy. Mezi další zajímavosti patří pole plná krepové myrty, pivoněk, švestek, chryzantém a bugenvileí, které malují město v různých ročních obdobích do různých barev.

Úžasná uspořádání macešek a povíjnic byla také zavedena do starobylé 300 metrů dlouhé ulice Tianjie, centrální osy, která návštěvníky vede vzhůru podél střech a dolů po svahu.

Dekorace se budou v průběhu roku přesouvat, včetně blížícího se období sklizně, podle jedinečné místní lidové tradice shaiqiu, neboli „plodin sušených ve vzduchu“, kdy vesničané pro zachování své sklizně suší na slunci ostré chilli papričky, dýňové řezy a květy chryzantém v bambusových koších na střechách ve vesnici.

O městečku Huangling

Městečko Huangling, které se nachází v okrese Wuyuan v provincii Jiangxi v Číně, láká návštěvníky z celého světa. Kuriózní a elegantní vesnička zachovala svou starobylou architekturu ve stylu Hui a nabízí cestovní zážitky z opravdového čínského venkova. Chválen jako nejkrásnější krajina v Číně, tento jedinečný pohled na krajinu v tradici shaiqiu, která je považovaná za nejkrásnější venkovskou oblast v Číně, lze nalézt pouze v Huanglingu, kde se koše s pestrobarevnou sklizní suší na slunci.