Švýcarsko láká k návštěvě zajímavých akcí

Několik tipů na adventní akce ve Švýcarsku

Adventní trhy začínají

 

Již 22. 11. začínají oblíbené adventní trhy v Montreux, které patří k nejznámějším a největším ve Švýcarsku. Specialitou jepak Ježíškova kancelář na Rochers-de-Naye, kam Vás vyveze zubačka přímo z nádraží v Montreux. Trhy tady potrvají až do 24. 12. Ve stejném termínu začínají také adventní trhy v Basileji.

Více informací naleznete ZDE

Festival světel v Lausanne

Ozvláštněním podzimu v Lausanne je jistě dnes již tradiční festival světel Lausanne Lumières. Okouzlující barevné svítící instalace najdete po celém městě. Festival se koná ve dnech 21.11. – 31.12.2018.

 

Bližší informace naleznete ZDE

 

Cibulový trh v Bernu

 

V listopadu se ve Švýcarsku konají také tradiční zeleninové trhy. K nejznámějším patří cibulový trh Zibelemärit v Bernu, který se každoročně koná čtvrté pondělí v listopadu a letos je to 26.11.2018.

Cibulové trhy, též nazývané „Zibelemärit“ patří mezi tradiční akce pořádané v hlavním městě Švýcarska – Bernu. Spíše by se dalo říci, že se jedná více o folklórní festival než o trhy. Zibelemärit se koná vždy 4. pondělí v listopadu.

Tento rok se můžete těšit na různé ukázky zpracování cibule a výrobků z cibule. Do Bernu se sjedou farmáři z blízkého okolí s 50 tunami cibule. Pestrobarevný trh nabídne prodej různých keramických výrobků, prodej zeleniny a cibule, tradiční farmářské výrobky místních obyvatel

 

Bližší informace naleznete ZDE



 

 

Přenocování v jurtě nebo v sudu

Zažijte nezapomenutelný zážitek z neobvyklého přenocování ve Švýcarsku. V malebné vesničce St. Martin nad Gigerwaldsee nedaleko Bad Ragaz se můžete ubytovat v mongolské jurtě či přímo ve velkém dřevěném sudu, který je pro 2 osoby. Ze St. Martinu můžete podniknout několik pěších výletů, například do známe švýcarské soutěsky Taminaschlucht.

Bližší informace naleznete ZDE

 

Dobroty z údolí Emmental

Proslulý sýr, kterému dalo údolí jméno, ale i oblíbené tradiční sušenky Kambly můžete ochutnat při toulkách tímto regionem. Návštěvnické centrum sušenek Kambly se nachází ve vesničce Trübschachen a můžete zde zdarma ochutnat 100 druhů výrobků. Vydat se sem můžete i na elektrokole po trase Herzroute, celý region nabízí velké množství nejrůznějších cyklostezek právě pro elektrokola.

Bližší informace naleznete ZDE