Čedok představil celý svět v osmi katalozích

Čedok sice brzy oslaví stovku, ale roztočit to umí jako mladík. Ukázalo se to na party konané 31. října v budově sídla firmy na pražské Floře. Byly zde představeny nové katalogy této ikonické cestovní kanceláře a zároveň pokřtěn kalendář zpěvačky Kamily Nývltové. Večerem, kterého se zúčastnili významní obchodní partneři a zástupci médií, provázel Leoš Mareš. Sezona 2018 v Čedoku je natolik bohatá, že její program najdou klienti dokonce v osmi samostatných katalozích, rozvržených jak destinačně, tak tematicky. Nejvíce prostoru dostaly samozřejmě pobytové zájezdy u moře, ty do Španělska, Itálie, Chorvatska, Slovinska, na Madeiru a Kanárské ostrovy zabírají přes tři sta stran. Pozadu však nezůstávají ani katalogy s nabídkou bulharských a řeckých letovisek či zájezdy do Turecka, Egypta, Albánie, Černé Hory a na Kypr. Katalogová nabídka není ale úplná, do uzávěrky před tiskem se nevešly ani některé novinky, jako jsou chartery do Portugalska nebo do sicilského Palerma. Klasikou jsou již pravidelně vydávané katalogy nabízející země střední Evropy a zájezdy po České republice.

Moderátor večera Leoš Mareš zpovídal ředitele cestovní kanceláře Čedok Jana Koláčného a jeho odpověď na otázku, co si o katalozích vlastně myslí, byla překvapivá. „Já bych je nejraději nevydával vůbec. Jak vám každý z oboru potvrdí, je to velice pracná a nákladná záležitost. My ale víme, že je pro nás stále nezbytností, kterou od nás klienti i provizní prodejci vyžadují. Prodeje přes internet nám stoupají. Naši klienti jsou konzervativní a jsou zvyklí si vybírat z tištěných katalogů, i když si pak třeba mnozí z nich objednají zájezd přes internet,“ uvedl Jan Koláčný. Tato fakta potvrdil i Leoš Mareš, který se pochlubil, že mamince v katalogu vybral zájezd do Španělska.




Nás nejvíce zajímalo, z kterého katalogu má Jan Koláčný největší radost: „Jsem pyšný nejen na katalog Rodinná dovolená v dětských klubech Čedoku, kde se objevuje v tištěné podobě poprvé ucelená nabídka hotelů s našimi dětskými kluby Scooby-Doo!, ale radost mám i z nabídky pobytových zájezdů naší novinky Silver Club, která je určena klientům věkové skupiny 55+. Představujeme letecké i autokarové zájezdy k moři do 40 hotelů. Pro klienty je připraven unikátní a exkluzivní koncept Silver Club s animacemi v českém jazyce a celodenními aktivitami pro tuto skupinu hostů. Stále platí, že jsme kanceláří, která cílí na rodiny s dětmi a na seniory.

Zákazníci Čedoku mají podle jeho slov na výběr i z mnoha exotických zemí. Vedle asijských a latinskoamerických destinací se s touto cestovní kanceláří dostanou například i do Indonésie. Na Bali je přes Katar přepraví letecká společnost Qatar Airways, a mohou tak ocenit služby jedné z nejlépe hodnocených světových aerolinií. Prezentace katalogů potvrdila, že Čedok je na nadcházející letní sezonu dobře připravený. Pestrá nabídka destinací i rozšířené charterové kapacity na jednotlivých letech jsou předpokladem dobré sezony. Kromě katalogů Čedoku pokřtil Jan Koláčný spolu se zpěvačkou Leonou Machálkovou kalendář Kamily Nývltové na příští rok, který vznikl s podporou Čedoku v Egyptě.



Booking.com