Advent v městě Mayrhofen

Otevřené ohně a romantická zář svíček, předvádění starých zvyků a ručních prací z údolí Zillertal – to je pozoruhodný advent na náměstí Waldfestplatz v městečku Mayrhofen.

Otevřené ohně a romantická zář svíček, předvádění starých zvyků a ručních prací z údolí Zillertal – to je pozoruhodný advent na náměstí Waldfestplatz v městečku Mayrhofen. Na samotném náměstí nestojí obyčejné stánky, ale roubené chatky, v nichž se mohou návštěvníci pohodlně usadit, zabalit se do přikrývek a sledovat se zájmem program, který začíná  tradičními vánočními koledami z údolí Zillertal a končí různým autorským čtením.




Zajímavosti vánočního trhu

Místní domáci firmy  servírují zillertálské dobroty a nápoje na zahřátí. Ochutnejte Zillertaler Krapfen – křupavé těstoviny plněné pivním sýrem.
Nejznámější vánoční písni „Tichá noc, svatá noc“, kterou 1831 poprvé uvedli sourozenci  Strasser  a později rozšířili do světa zillertálští pouliční zpěváci, je ve městě Mayrhofen věnována naučná stezka, která vede od hlavní silnice Mayrhofner Hauptstraße lesem Scheulingwald k vánočním trhům na náměstí Waldfestplatz a  povídání o vzniku „věčné písně“, která v dávné minulosti i dnes stále zahřívá srdce lidí v tomto adventním i vánočním období, zajisté potěší každého.
Typ pro rodiny: Malé návštěvníky nadchne zoo, kde si děti mohou pohladit  zvířátka,  a poštovní úřad, odkud je možné poslat poštu Ježíškovi. V jizbě Wichtelbackstube mohou sami péct cukroví.

Otevírací doba

28. a 29. listopadu: 17.00 – 21.00 hod
5., 6., 12., 13., 19. a 20. prosince: 17.00 – 21.00 hod
7. prosince.: 14.00 – 19.00 hod.