Putování za východem slunce

Při návštěvě Tyrolska si nesmíte nechat ujít putování za východem slunce – a není důležité, zda s horským průvodcem nebo sami!

Moment, kdy první sluneční paprsky ozáří vrcholky tyrolských hor zlatým svitem, odmění za všechnu námahu při výstupu. Zažijte při putování za východem slunce ohromující svět hor Tyrolska a užijte si klidné ranní krajiny.

Již za dne jsou vrcholky Serles (2.717 m), Nockspitze (2.404 m) a Kellerjoch (2.344 m) impozantními vrcholky s krásným panoramatem. Majestátní hora Serles, která je pro svůj vzhled nazývána také „oltář Tyrolska“ platí mezi horaly jako tajný tip pro překrásné putování za východem slunce. Nockspitze je velmi navštěvovaným vrcholkem v blízkosti města Innsbruck a hodí se pro ranní putování pro celou rodinu, protože se jedná o jednoduchý až středně těžký výstup. Budete odměněni obzvláště hezkou horskou kulisou a nádherným výhledem na hlavní město Tyrolska a na údolí Inntal. Spousta cest vede k vrcholku Kellerjoch (Kreuzjoch) – nádherné vyhlídkové hoře v pohoří Tuxer Alpen. U vrcholu vás očekává 360-stupňové panorama a ničím nerušený pohled na  východ slunce.

Za východem slunce s lanovkou


Jestliže dáváte přednost pohodlné možnosti zažití východu slunce na vrcholku, můžete si vyjet nahoru lanovkou.

  • Lanovka Hornbahn vás vyveze na horu Kitzbüheler Horn (1.996 m). Těšte se na impozantní panorama pohoří Wilder Kaiser, Leoganger Steinberge a Vysoké Taury.
  • V červenci a srpnu umožní lanové dráhy Mayrhofner Bergbahnen výjezd za východem slunce spojeném se snídaní na plošině javorů Ahornplateau. Následně je možná pohodlná okružní procházka k chatě Edelhütte nebo náročná túra na vrcholek hory  Ahornspitze, 3.000 m.
  • S lanovkou Wiedersbergerhornbahn v údolí Alpbachtal si můžete vyjet nahoru, kde vás očekává průvodkyně Resi Rabanser a pokračovat s ní na vrchol hory  Wiedersbergerhorn v nadmořské výšce 2.127 m n. m. Po výstupu se můžete těšit na výbornou snídani od 6:00 hodin v hostinci Berggasthof Hornboden.
  • Od července do října je možné zažít východ slunce na nejvyšší hoře Tyrolska –  Zugspitze. Lanovka Tiroler Zugspitzbahn vás vyveze z obce Ehrwald až na vrcholek, kde vás očekává snídaňový bufet v restauraci.

Putování za východem slunce s horským průvodcem


Z mnoha vrcholků tyrolských hor lze pozorovat východ slunce – nádherné divadlo, kde funguje příroda jako režisér a představení se říká také „Alpy v plamenech“. V několika tyrolských regionech nabízí místní horští průvodci putování za východem slunce s doprovodem, abyste o tento jedinečný zážitek nepřišli. Po výstupu budete odměněni bohatou a výbornou snídaní.

Nabídka putování za východem slunce s horským průvodcem:

  • Kraftalm: výchozím bodem je střed vesnice Itter v prázdninovém regionu Hohe Salve. Odtud se dostanete za asi dvě hodiny k chatě Kraftalm v nadmořské výšce 1.355 m n. m. Časné vstávání rozhodně odškodní pohled na pohoří Wilder Kaiser a pohoří Innberge.  
  • Rangger Köpfl: turistickým spolkem v obci Oberperfuss je organizováno putování za východem slunce na oblíbenou horu obyvatel Innsbrucku: Rangger Köpfl (1.939 m). Z vrcholku máte krásný výhled na město Innsbruck a pohoří Inntal.
  • Torseen: minibus vás odveze k chatě Nasse Tux Alm v nadmořské výšce 1.834 m. Od chaty vede příjemná cesta k vrcholku Torseen, kde můžete zažít kouzelný východ slunce. Místo setkání: Tux-Center v Tux-Lanersbach
  • Windbühel: výchozím bodem tohoto putování je parkoviště Höhenparkplatz Steinplatte v Kitzbühelských Alpách. Jedná se o lehké putování za východem slunce k chatě Durchkaseralm a dále na vrcholek Windbühel v nadmořské výšce 1.513 m n. m. Následně vás čeká bohatá snídaně na chatě Ambachalm.

    Booking.com