10 důvodů proč navštívit Švýcarsko – Důvod 9: Města.

Bez šancí nudit se. Milovníci nakupování, kultury i nočního života najdou ve všech švýcarských městech vše co hledají. Je příjemné procházet se městem po hlavní nákupní zóně a obdivovat zboží ve výkladních skříních a snad ještě příjemnější je najít zde nějaký luxusní kousek a vrhnout se na smlouvání ceny. Každý se smyslem pro historii bude obdivovat centra měst s nádhernými starobylými domy a překrásnými kostely. A ti, kdo holdují nočnímu životu, musejí vydržet až do setmění.

 

Tip 33. Muzea.

Ve spárech historie

Švýcarsko je země muzeí všeho druhu, často umístěných v nádherných historických budovách. Národní muzeum v centru Curychu vypadá jako středověký hrad. Jeho nově zrekonstruovaná hlavní expozice nabízí vzrušující pohled na složitou kulturní historii Švýcarska. Speciální výstavy se soustřeďují na konkrétní témata. Každý měsíc je zde vystaveno nové moderní dílo – co je nové dnes, je zítra již historií.

 

 

Tip 34. Nakupování.

Nechte se zhýčkat výběrem

V hlavním městě Bernu je nakupování opravdu zážitkem. Chcete-li něco koupit nebo se jen díváte, můžete se hodiny kochat širokou nabídkou zboží od starožitností po suvenýry, od elegantního oblečení po lákavé čokolády. To vše nabízí 6 km podloubí známých jako Lauben – a když prší, máte vyhráno – nezmoknete. Už jen pohled do výlohy je zábavou. Obyvatelé města mají dokonce speciální slovo „löubele“ pro procházky podloubími.

 

 

 

Tip 35. Kvalita života.

Relaxace na jihu

Lugano v slunném Ticinu leží na břehu stejnojmenného jezera obklopeného horami. Díky svému mírnému klimatu se tu v parcích daří dokonce i kaméliím nebo magnóliím. Město uspokojí každou potřebu turisty i místních obyvatel, přestože není nijak velké. Projděte se po pěší zóně historického centra s bohatě malovanými fasádami a podloubími, relaxujte v některé z kaváren na náměstí nebo si dejte v klidu sklenici vína či cappuccino a pozorujte okolí.

 

 

Tip 36. Služební cesty (MICE).

Zaměřte se na úspěch

Nedávno zveřejněné údaje International Congress and Convention Association řadí Švýcarsko do žebříčku TOP 10 zemí pro pořádání konferencí. Vynikající poloha ve středu Evropy se snadným přístupem a nízkými daněmi dělá ze Švýcarska atraktivní destinaci s dobrou pověstí. Místa pro vaše obchodní aktivity nabízí profesionální personál, kvalitní služby a konkurenceschopné ceny – s jedinečnými krásami přírody v jejich okolí.

 

 

 

foto: Switzerland Tourism