10 důvodů proč navštívit Švýcarsko – Důvod 7: Akce

Nikdy se nebudete nudit. Ve Švýcarsku se pořád něco děje. Léto je sezónou hudebních festivalů, které se konají v koncertních síních, v horách, na břehu jezera nebo dokonce v římské aréně. Milovníci klasické hudby mají možnost obdivovat mezinárodní interprety v oblasti rocku, jazzu i popu. Některá švýcarská města mají své vlastní hudební festivaly spojené s ohňostroji, které zvou do pouličního reje i všechny turisty.

Tip 25. Jazzový festival v Montreux.

Kde hvězdy svítí

Jazzový festival v Montreux

Ze všech letních hudebních festivalů je právě Jazzový festival v Montreux jeden z nejprestižněj­ších. Od doby svých začátků v roce 1967 se zde zapsala taková jména jako Miles Davis, Ella Fitzgerald, Quincy Jones, Eric Clapton, Sting, Aretha Franklin a mnoho mnoho dalších. Ale příležitost zde najdou i úplní začátečníci. Již dávno zde není zastoupen jen jazz, ale rozšířila se zde hudba všeho druhu. A každý, kdo tady již byl, vám řekne: ta atmosféra je skutečně velkolepá.

 

Tip 26. Pouliční karnevaly.

Svátek hudby a barev

Pouliční karnevaly

Pokud si myslíte, že se Švýcaři neumí bezstarostně bavit, tak se zamyslete znovu! Stovky tisíc lidí každoročně navštíví Curych, aby se zúčastnily bláznivého a pestrobarevného karnevalu Street Parade, který se koná v sobotu v polovině srpna. Barevně ozdobené alegorické vozy s živými vystoupeními – Love Mobiles – pomalu projíždí davem návštěvníků a z každého z nich se ozývá jiný styl elektronické hudby se světově známými DJ’s. A pokud by vám to nestačilo, můžete od pátečního večera do pondělních ranních hodin navštívit v okolí Curychu nespočet večírků.

 

 

 

Tip 27. Ženevský festival.

Zábava u jezera

Ženevský festival

Výborná hudba a velkolepé ohňostroje na břehu jezera – to je každoroční festival konající se v nejkosmopolit­nějším švýcarském městě, Ženevě. Od rocku až po reggae, od country po klasiku, každý si najde, co má rád. A když mluvíme o tom, co má kdo rád, pak jistě uvítáte příležitost ochutnat některý z místních produktů. Celých 14 dní příprav na tento festival plynule přejde k samotné desetidenní oslavě: To si nesmíte nechat ujít.

 

Tip 28. Art Basel.

Pro milovníky umění povinnost

Art Basel

Každý rok v červnu se v Basileji koná největší veletrh umění na světě. Art Basel je přehlídkou současného umění, kde téměř 300 předních mezinárodních galerií představuje díla uznávaných mistrů a vycházejících hvězd pracujících v různých oborech umění, od malování, sochařství po fotografii a videoprojekci. Již více než 40 let přitahuje tento veletrh sběratele, obchodníky, umělce, kurátory a především všechny milovníky umění.

 

 

foto: Switzerland Tourism