Velikonoční Mikulov přinese folklor i víno, součástí programu je i koncert Tomáše Kočka & Orchestr

Tradiční oslava jara a zmrtvýchvstání Ježíše Krista se pomalu blíží. Mikulovská pětidenní akce s jarmarkem, hudebními i divadelními vystoupeními a různými workshopy letos připadá na 18. – 22. 4.

První z větších akcí Mikulova se uskuteční už za necelý měsíc, a i letos si město připravilo bohatý program. Ve čtvrtek 18. 4. se mohou lidé těšit na hledání velikonočního vajíčka na Kozím hrádku nebo na workshop tvorby kraslic v městské knihovně. Během zeleného čtvrtka si mohou lidé pochutnat i na zeleném pivu, které si připraví Pivnice u Devatero řemesel.

Pátečním dopolednem začne na náměstí Velikonoční jarmark. Pro zpříjemnění a zábavu bude hrát odpoledne cimbálová muzika Kasanica. Hlavní náplň programu je ale připravena na sobotu, díky čemuž ožije město na celý den. V průběhu dne vystoupí na náměstí Jazzpetit. V odpoledních hodinách vystoupí místní jazzová kapela Jazzpetit a moravskou tradiční hudbou inspirovaný Tomáš Kočko & Orchestr. Závěr jarmarku ukončí Martina Trchová & Trio, kapela hrající na pomezí jazzu, folku, blues a šansonu. Mimo to budou v prostorách Národního domu připraveny výtvarné dílničky pro děti. Milovníci divadla nesmí opomenout Bratry v tricku, duo komiků kombinující prvky žonglování a divadla, kteří představí dvě hry ve dvorním traktu ZUŠ Mikulov.

V poslední den jarmarku, tedy v neděli, vystoupí na náměstí mikulovské cimbálové trio Cimbalband a Neoveská cimbálová muzika. Děti se mohou těšit na koutek se zvířaty, který bude také stát na náměstí. Pokračovat budou i dílničky v Národním domě a v traktu ZUŠ Mikulov pro změnu vystoupí Divadlo Dokola se třemi různými pohádkami. Během víkendu se představí i místní vinaři se svými velikonočními ochutnávkami vín. Milovníci jídla si pak pochutnají na speciálních velikonočních pokrmech a menu ve vybraných restauracích.

Součástí oslav je také mše svatá, která se bude konat v kostele sv. Václava každý den, od čtvrtka do pondělí. Zároveň místní památky otevřou své expozice a prostory široké veřejnosti. Zámek bude hostit tematickou výstavu s názvem Kraslice pěti generací.