StarDance X. řada – 10. finálový večer

StarDance -Finálový večer X. řady  přinesl úžasné taneční výkony a několik překvapení.

StarDance – Finálový večer X. řady

Překvapením byl již vstup moderátorů, kteří sestoupili na taneční parket do probíhajícího tanečního vystoupení, kdy se tančil kankán. Oba moderátoři se zapojili do řady tanečníků a poté seznámili diváky s programem finálového večera. V první části každý ze tří párů zatančí svůj nejlepší latinskoamerický tanec, poté svůj nejlepší standardní tanec a jejich dalším tanečním vystoupením bude freestyle.  Pro vítězný pár je připravena speciální trofej, která vznikla speciálně pro X. řadu Stardance. Deset stromů držící křišťálovou kouli představuje deset párů, kteří v soutěži vystupují, spodní část tvoří hvězdy znázorňující tančící celebrity.

Nejlepší latinskoamerický tanec

Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička

Jako svůj nejlepší latinskoamerický tanec si vybrali rumbu na píseň Zlatovláska. Na rozdíl od tematického pohádkového večera Veronika při tomto tanci neměla zlaté vlasy a na parketu tančila Zlatovláska – brunetka.

Richard Genzer – tanec se mu líbil jedině by doporučil v točkách mít nohy u sebe

Tatiana Drexler kladně hodnotila u Veroniky krásný úsměv, ale vytkla, že při tanci viděla málo pohybu v kyčlích.

Jan Tománek konstatoval, že Veronika v průběhu deseti soutěžních večerů tanečně vyzrála. Premiérová rumba byla ztuhlá, ale dnes předvedla krásnou, uvolněnou rumbu.

Zdeněk Chlopčík ocenil Veroničin přístup k tanci, ladné, ženské pohyby. Na rozdíl od Tatiany mu málo pohybu v kyčlích nevadí, viděl krásný tanec muže a ženy.

V bodovém hodnocení udělili tři porotci známku nejvyšší, Tatiana Drexler hodnotila známkou devět.

StarDance: Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička
Foto: Cysnews

Jakub Vágner a Michaela Nováková

Jako svůj nejlepší latinskoamerický tanec si vybrali cha-chu. Na parket přišel Jakub se smetákem, pohvizdujíc si nápěv z pohádky o Mrazíkovi. Následuje jeho sólový výstup se smetákem. Přichází Míša, smeták odhodí stranou a roztančí společně hravou a rychlou cha-chu.

Tatiana Drexler konstatovala, že Jakub velmi dobře poslouchá hudbu a tančil jako by se narodil pro cha-chu. Pohyboval rychle tělem, nohama, ruce byly skvělé a měla pocit, že tentokrát Míšu vedl. Na chlapa tančil až příliš dobře.

Jan Tománek se svěřil, že si jejich tanec v předcházejících dvou soutěžních večerech užíval. K tanečnímu výkonu Jakubovi pogratuloval. Horní část těla byla bezvadná, chyběla snad jen cha-cha na narovnaných nohou.

Zdeněk Chlopčík oponoval, že tanec pozorně sledoval a nic takového on neviděl. Zaujal ho Jakubův příchod, kdy bylo vidět, že si vystoupení užíval a Zdeněk byl zvědav, jestli mu to nadšení vydrží až do konce a měl radost, že vydrželo. Shrnul skvělou techniku, skvěle zvládnutý tanec, a bylo vidět, že ho po celou dobu bavil.

Richard Genzer konstatoval, že měl při tanci všechno pod kontrolou. Jako tanečník stoupá nahoru a tanec si užívá.

Oba tanečníci byli rádi, že měli možnost se k tomuto svému tanci vrátit a zatančit ho znovu. Zjistili, že si Jakub pamatoval choreografii lépe než Michaela.

V bodovém hodnocení zvedli tři porotci známku nejvyšší, Jan Tománek hodnotil známkou devět.

StarDance : Jakub Vágner a Michaela Nováková
Foto: Cysnews

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová

Jako svůj nejlepší latinskoamerický tanec předvedli velmi rychlý jive na skladbu Hafanana.

Jan Tománek zmínil, že prémiový jive byl pro něho jeden z vrcholů, jaký na parketu viděl a potěšilo ho, že měl možnosti si tento tanec užít podruhé.

Zdeňkovi Chlopčíkovi se jejich jive také líbil, byl rychlý a rytmicky přesný.

Richard Genzer sledoval přechod z pomalých do rychlých pasáží, a v rychlých pasážích měl pocit, že vidí u Matouše čtyři nohy.

Tatiana Drexler ocenila přirozenost a lehkost pohybu. Když Matouše sleduje, nezapochybuje o tom, že je tanečník.

V bodovém hodnocení se všichni členové poroty shodli na známce nejvyšší.

StarDance : Matouš Ruml a Natálie Otáhalová
Foto: Cysnews

Nejlepší standardní tanec

Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička

Jako svůj nejlepší standardní tanec předvedli tango na hudbu Leoše Janáčka. Na začátku vystoupení Dominik sedí u psacího stolu a skládá hudbu. Veronika ho odvádí na parket a na konci svého tanečního vystoupení opět usedají nad rozepsanou partituru.

Zdeněk Chlopčík konstatoval, že při sledování vrcholového tance nevnímáte techniku ani kroky, a právě toto se Veronice a Dominikovi podařilo.

Richardovi Genzerovi se líbil tento jejich tanec již poprvé a konstatoval, že podruhé byl ještě lepší. Jen ve druhé zvedačce by doporučil zatlačit víc do špiček.

Tatiana Drexler prohlásila, že to byla jedna z nejkrásnějších choreografií. Zaznamenala ztrátu rovnováhy před druhou zvedačkou a začala se o taneční pár bát, a to jí trošku ubralo radost.

Jan Tománek na rozdíl od Tatiany on radost z jejich tance měl. Byl to jejich nejlepší standardní tanec. Nebyla to jen dobrá technika a tanec, ale také spousta těžkých tanečních prvků. Kladně hodnotil, že Veronika byla muzikální i v částech, kdy tančila sama. První tanec však byl podle jeho názoru lepší než tato jeho repríza.

V bodovém hodnocení tři porotci udělili známku nejvyšší, Tatiana Drexler hodnotila známkou devět.

Jakub Vágner a Michaela Nováková

Jako svůj nejlepší standardní tanec předvedli slowfox. Jakub v cylindru působil při tanci velmi elegantně.

Richard Genzer konstatoval, že nemá co hodnotit. Jakub se změnil a nalezl při tanci klid a on má pocit, že vidí na parketu někoho jiného. Taneční výkon hodnotí pozitivně.

Tatiana Drexler prohlásila, že Jakubovi sednou jak latina, tak standard. Ocenila dobrý pohyb a hezkou choreografii. Jen by Jakubovi občas připomněla, že by se měl při tanci narovnat.

Jan Tománek řekl, že poslední tři tance, které Jakub předvedl v něm vzbuzují emoce a musí ho chválit, protože si Jakub pochvalu zaslouží. Možná by to chtělo trošku více slowfoxu, ale kritizovat ho by bylo hanbou.

Zdeněk Chlopčík vysvětlil, že slowfox je tanec měkký a plynulý. Tanec tomu odpovídal, jen Jakubův výraz a nášlapy byly trochu tvrdé, ale byl viděl nádherný taneční výkon.

Jakub vysvětlil, že nikdy netančil, ale měl obrovské štěstí na Míšu.

V bodovém hodnocení se všichni porotci shodli na známce devět.

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová

Za svůj nejlepší standardní tanec si vybrali tango. Poslední tango v Paříži – příběh tance vyjadřuje konflikt mezi mužem a ženou.

Tatiana Drexler konstatovala, že Matoušovo vystoupení bylo mužné a tanec ji velmi bavil.

Jan Tománek vyzdvihl perfektně zvládnuté časování kroků a akcí, které je pro tango charakteristické.

Zdeněk Chlopčík oznámil Matoušovi, že tímto tancem ho přijal mezi tanečníky – chlapy.

Richardovi Genzerovi se líbila gesta. Pevné ruce, krásná gesta, proto se tolik nezaměřoval na práci nohou.

V bodovém hodnocení se všichni členové poroty shodli a udělili známku nejvyšší.

Vystoupení všech tanečních párů X. řady StarDance

Na parket se vracejí všechny páry, které byly v předchozích kolech vyřazeny, aby předvedli svůj tanec:

Nora Fridrichová a Jan Kohout zatančili tango, Tonya Graves s Michalem Burešem zatančili paso doble, Xindl X  a Markéta Dostálová předvedli jive, Radka Třeštíková s Tomášem Vořechovským zatančili quickstep, Miroslav Hanuš a Adriana Mašková waltz, Gabriela Koukalová s Martinem Prágrem sambu a Karel Kovy Kovář s Veronikou Liškovou uzavřeli taneční vystoupení valčíkem.

Finálový freestyle

V poslední části večera předvedli tři finálové taneční páry svůj free style.

 Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička

Veronika s Dominikem pracovali na choreografii společně. Veronika své vystoupení pojala jako poděkování Dominikovi. Dokázala spojit tanec se zpěvem písně Hany Hegerové Potměšilý host. První část vystoupení tančí Veronika sama, choreografie společného tance s Dominikem zahrnovala velmi vysokou zvedačku, kterou diváci ocenili potleskem. Veronika svým tancem poděkovala Dominikovi, protože on je vyjímečný.

Jan Tománek konstatoval, že slova jsou zbytečná, toto byl nejlepší free style, který tu kdy byl a možná i bude.

Zdeněk Chlopčík s Janem Tománkem souhlasí. Závidí Dominikovi, že měl možnost něco takového na parketu zažít.

Richard Genzer se dojímá málokdy, ale toto vystoupení ho dojalo. Kladně hodnotí nádherný pohyb, dotažené nohy.

Tatiana Drexler byla ráda, že nehodnotila jako první. Ocenila, že ji muži porotci nenechali v plakání a dojetí samotnou.

V bodovém hodnocení všichni porotci zvedli známku nejvyšší.

Jakub Vágner a Michaela Nováková

Si pro svoje freestylové vystoupení zvolili vánočně pojatý příběh, ve kterém se Jakub vrací z expedice domů na vánoce. Odhodí batoh a rozbalují pod stromečkem dárky. Míša nalezla pod stromečkem rybářské kalhoty, které si oblékla a freestylový vánoční příběh v nich dotančila.

Zdeněk Chlopčík byl z jejich vystoupení nadšený, protože vyjádřili jeho představu vánoc – radost z dárků a společnost lidí.

Richard Genzer měl radost, že při tanci byl Jakub uvolněný a přirozený. Dojal ho i příběh, kdy se ze svých cest těší domů.  

Tatiana Drexler konstatovala, že jejich vystoupení bylo po Veroničině a Dominikově úplně jiný tanec, ale vystoupení se jí líbilo bylo to hravé a zábavné.

Jan Tománek měl obavu, že se vánoční příběh nevyhne spojení vánoc s komercí, ale byl příjemně překvapen, že tomu tak v jejich vystoupení nebylo. O Jakubovi prohlásil, že kdyby nebyl rybolovec, byl by muzikant.

V bodovém hodnocení tři porotci hodnotili známkou nejvyšší, Tatiana Drexler udělila známku devět.

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová

Matouš Ruml, který vystupoval na festivalu pantomimy, zřejmě využil tuto svoji zkušenost ve freestylovém vystoupení, kdy předvedli příběh mimů z Paříže. Bylo to zajímavé spojení pantomimy s tancem, při kterém Natálie perfektně zvládla pantomimu a Matouš perfektně tančil.

Richard Genzer se svěřil, žena škole pantomimu nenáviděl, ale jejich vystoupení ho zaujalo, protože bylo hezké, milé a roztomilé.

Tatianě Drexler se vystoupení velmi líbilo. Chtěla podat důkaz, že pod maskou mimky je opravdu tanečnice Natálie.

Zdeněk Chlopčík také hodnotil vystoupení kladně. Jen očekával, že bude víc gradovat, začátek byl obrovský, ale potom šlo mírně dolů.

V bodovém hodnocení tři členové poroty hodnotili známkou nejvyšší, Zdeněk Chlopčík udělil známku devět.

Nejlepší tanec všech tří párů

Na úplný závěr večera předvedl každý ze tří finálových párů svůj nejlepší tanec

  • Veronika Khek Kubařová s Dominikem Vodičkou si vybrali současný moderní tanec – příběh představující Sherloka Holmese při vyšetřování zločinu
  • Jakub Vágner s Michaelou Novákovou zatančili valčík na skladbu K. Gotta Když milenky pláčou
  • Matouš Ruml a Natálie Otáhalová si zvolili moderní současný tanec

Hodnocení tanečních párů porotci

Richard Genzer

Prohlásil, že to co si páry odnesou dál, je skutečnost, že umí tančit. Známky a čísla nejsou vůbec důležité.

Tatiana Drexler

Sdělila, že za ten poslední týden se všichni zlepšili o sto procent a ona si celý večer taneční vystoupení užila

Jan Tománek

Konstatoval, že Veronika nasadila laťku na samém začátku vysoko a bylo proto obtížné ji posunout ještě výš ale jim se to podařilo.

Při hodnocení výkonu Jakuba Vágnera prohlásil, že se považuje za špatného sázkaře, protože na začátku soutěže by na  Jakuba nevsadil, a teď je zřejmé, že by udělal chybu a chtěl by mu k jeho tanečnímu progresu pogratulovat.

U Matouše pozoroval výkyvy na výkonech, ale měl úžasný finiš a dostal se mezi nejlepší tři páry soutěže.

Zdeněk Chlopčík

U Matouše věděl od začátku, že má v sobě energii a jde to tance naplno. U Jakuba pozoroval obrovské zlepšení. Chtěl by vyzdvihnout Dominika, který jako vynikající tanečník se dokázal upozadit a nechal vyniknout Veroniku, což málokterý tanečník dokáže a ona díky tomu mohla předvést, že je nejen výborná herečka ale i tanečnice.

StarDance porota
Foto: Cysnews

Vyhlášení královny a krále tanečního parketu

Královnou a králem tanečního parketu v X. řadě StarDance se stala Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička.

Více informací naleznete ZDE

 

Výsledky Stardance 2019

One thought on “StarDance X. řada – 10. finálový večer”

Comments are closed.