Pražská Two Hour School zve na první Virtuální den otevřených dveří

Two Hour School, mimoškolní vzdělávací program v angličtině pro pražské děti všech národností, pořádá svůj první Virtuální den otevřených dveří. Uskuteční se ve čtvrtek 14. ledna 2021 v čase od 14:00 do 19:00 prostřednictvím platformy Zoom. Registrace k účasti jsou otevřeny všem rodičům s dětmi, kteří mají zájem o více informací o kurzech Two Hour School.

 

Mezinárodní učitelé pro základní školy v Two Hour School poskytují dětem navštěvujícím české školy ve věku 6 – 12 let výuku v oblastech humanitních věd, přírodních věd a celkové gramotnosti v angličtině. To jim umožňuje nahlédnout do anglického způsobu výuky, což jim otevírá příležitosti k budoucímu studiu na anglické nebo mezinárodní škole kdekoliv na světě.

 

Během uplynulého náročného roku se mnoho organizací, včetně škol, muselo rychle přizpůsobovat změnám způsobeným pandemií koronaviru a začít dělat některé věci jinak. Tým Two Hour School proto v obodobí vládních omezení vyučoval své žáky online.  Aby škola zajistila pohodlné a bezpečné řešení pro všechny rodiče, kteří by se chtěli setkat s učiteli a zjistit více o osnovách a způsobu výuky v Two Hour School, rozhodl se tým školy uspořádat obvyklý lednový Den otevřených dveří virtuálně. Jelikož si škola klade za cíl poskytnout každému dítěti velmi individuální přístup, Den otevřených dveří proběhne také formou individuálních setkání prostřednictím konferenční platformy Zoom. Zájemcům je doporučena rezervace vlastního 15 minutového slotu s předstihem.

Ředitel a spoluzakladatel Two Hour School, Jon Ogden, řekl:

 

„Rok 2020 byl obtížný pro všechny zúčastněné strany v procesu vzdělávání – školy, učitele, rodiče i samotné studenty. Všichni jsme museli jednat rychle (a dokonce se sami učit novým věcem!), abychom zabránili stagnaci vzdělávacího procesu. I když stále věříme, že osobní interakce je velmi důležitou součástí vzdělávání, zejména pro malé děti, musíme pokračovat a nemůžeme dovolit, aby děti vypadly z rutiny učení se. Doufáme, že rodiče ocení Virtuální den otevřených dveří, a těšíme se, že se snad v příštích několika měsících budeme moci vrátit do normálu. “

 

Two Hour School představila v září 2020 širší škálu kurzů. Škola byla původně určena pro děti anglicky mluvících rodičů v Praze, ale od začátku tohoto školního roku nabízí také kurzy vhodné pro děti české i jiné národnosti, pro něž není angličtina jejich rodným jazykem.

 

Výuka programu Two Hour School probíhá dvakrát týdně po dvou hodinách ve dvou skupinách rozdělených podle věku dětí na 6 – 9 a 9 – 12 let.  Kurzy je možné navštěvovat v učebnách na Praze 2 a na Praze 6. Cena za měsíc (16 vyučovacích hodin) je 4000 Kč a přihlašování do kurzů druhého pololetí je nyní zahájeno. Chcete-li si domluvit schůzku s učitelem v rámci Virtuálního dne otevřených dveří, kontaktujte školu na contact@two-hour-school.cz.