Pohodlně v sedle kola skrz Salcburk. Při výletě na kolech vypráví ulička za uličkou příběhy města Salcburk.

Mozartovým městem vede spousta značených cyklostezek. Podél řeky Salzach, která se klikatí městem mezi kopci Mönchsberg a Kapuzinerberg jako šňůra z jadeitů, se návštěvníci setkají s historickou architekturou, moderním uměním, velkolepými místy, výbornými restauracemi a zahrádkami na čerstvém vzduchu.

Trasa podél řeky Salzach

Obzvlášť plná zážitků je 20 kilometrů dlouhá trasa, která začíná v městské části Aigen am Ignaz-Rieder-Kai: překvapí kaštanovými alejemi, chutí do života, rozbarvenými trhy se zeleninou, městskými památkami a příjemnými zastávkami.  Na pravém břehu řeky Salzach vede cyklostezka kolem řady rodinných domků s rozkvetlými zahradami.  V centru, na náměstí Alten Markt, vás zve s rozevřenými slunečníky starodávná kavárna Café Tomaselli. U vstupní brány do katedrály se dostanete k známému stánku Würstelstand am Grünmarkt, kde připravují nejlepší franfurtské párky na světě.




 

Vyskočte znovu do sedla, pojede se za město ke Koňskému brodu. Tímto směrem dojedete k rybníku Leopoldskron, zelené oáze klidu a k ní patřícímu zámku Leopoldskron, dále k zámku Hellbrunn a hellbrunnské aleji. Zde leží nádherná stavba Gwandhaus, jejíž park nabízí piknik v lehátkách nebo odpolední kávu s jablečným štrůdlem jako posilnění na zpáteční cestu do startovního bodu na pravý břeh řeky Salzach.  

Tourismus Salzburg
E-Mail: tourist@salzburg.info
Web: www.salzburg.info



Booking.com

 



Booking.com

 

Grazem ekologicky Graz má pověst dokonalého města pro cyklisty nejen mezi svými obyvateli, ale i mezi turisty.