Muzikál Wicked – Čarodějka Vás nenechá odpočinout ani vteřinu

Včera večer jsme mohli shlédnout na pražské muzikálové scéně GoJa Music Hall premiéru představení světoznámého muzikálu Čarodějka (Wicked). Představení nás na několik hodin vtáhlo do čarodějného světa.

GoJa Music Hall

Na místě, kde jsme již nějakou dobu mohli sledovat strhující muzikál Fantom Opery, se v nových kulisách představuje další ohromující představení o dvou mladých studentkách čarodějného umění. Podobně jako  velmi úspěšné představení, kde jsme se nechali unést zákulisím londýnského divadla, se zde autorům podařilo nás přenést ze současné reality do reality dávno minulé,  především skvělými hereckými, pěveckými a tanečními výkony mimo rušnou dobu. Stanete se součástí představení, nevnímáte okolní čas a bavíte se.

This slideshow requires JavaScript.

Děj muzikálu

Neuvěřitelný příběh čarodějek ze země Oz vychází z novely „Wicked: život a časy Zlé čarodějnice ze západu“ od Gregory Maguiera. Je to jednoduchý pohádkový příběh, kdy sledujeme dvě čarodějnice a jejich vzájemný souboj, dalo by se říci na život a na smrt. Velmi působivě předvedený hlavními představitelkami, a to Elis Ochmanovou roli Elphaby a Nikoly Ďuricové v roli Glindy. Ony jsou v tomto příběhu hlavními aktérkami, od začátku až do konce nás provázejí a jejich vztah i osobnost prochází v průběhu příběhu výraznou změnou, kdy jedna druhou vzájemně ovlivňuje . Abyste si mohli prožít znovu onen tajemný příběh, nechám jeho rozuzlení na Vaši návštěvu tohoto představení, ale mohu říci, že se nudit ani na chvilku nebudete.

Herecké, pěvecké a taneční  výkony muzikálu Čarodějka

Celé představení je velice poutavé a zábavné, což umocňují hlavní představitelé a při premiéře obě představitelky hlavních rolí. Obě si své postavy tak zamilovaly, že se jim podařilo, aby divák přestal  vnímat  jejich osoby, ale vidí je jako Elphabu a Glindu. Vidíme zde humor, napětí a hlavně vynikající pěvecké výkony. A  v určitých okamžicích divákům běhá mráz po zádech a to nejen z čarodějného děje. Samozřejmě nemůžeme pominout pěvecké výkony ostatních aktérů a to především nestárnoucí Světlany Nálepkové v roli Madame Morrible, v roli Fiyera  Tomáše Vaňka a Mariana Vojtka v roli čaroděje OZ. Jejich výkony by nemohly vyniknout, kdyby zde nebyla vynikající, a to slovo je opravdu na místě, taneční a pěvecká company. Výkony některých tanečníků byly skutečně strhující a podtrhovaly vystoupení hlavních aktérů. Musíme samozřejmě pochválit i orchestr.

 

Scéna a kostýmy

Jak jsme u světových muzikálových produkcí zvyklí, ani zde se nešetřilo na kostýmech, kulisách a celkovém ztvárnění představení. Valící se dým, jezdící vozítka , nádherné masky nám nedovolí si ani na vteřinu při představení oddychnout. A když už máme pocit že víc už nemůžeme vidět, tak hlavní představitelka vystoupá vzhůru a zpívá z výši minimálně 6 metrů. A čarodějnice se vznáší v oblacích na svém koštěti. Opravdu spektakulární zážitek, který je vždy umocněn působivými kostýmy, za všechny jmenujme létající opice s křídly či učitele v masce berana. A když nám scénografie umožní vidět tyto masky přímo v hledišti zblízka a doslova si na ně sáhnout.

Závěr

Tento muzikál Čarodějka dle našeho názoru bude další hvězdou letošní zimní divadelní sezony a divák, který si jej vybere nebude v žádném případě litovat a můžeme jej doporučit. Protože při představení zapomene na starosti všedních dní, odpočine si a pobaví se. To je záměrem tohoto divadelního žánru, protože je zde důraz kladen na zážitek. Proto neváhejte a vydejte se na Výstaviště na GoJa Music Hall.