Na kole historickým centrem Vídně Na vyhlídkové cyklistrase podél okružní třídy Ringstraße stojí za obdiv nádherné vídeňské stavby.

Vídeň se dá pohodlně prozkoumat na kole, stejně tak i na kole Citybike, které si můžete zapůjčit na 120 stanicích. K dispozici je více než 1 200 kilometrů cyklotras, jízdních pruhů a cyklistických tras přes zóny s nízkým provozem. Pro první ochutnávku města a jeho památek se nabízí „Ringstrasse Ring Road“ kolem starého města dunajské metropole (cca 4,5 km).

Začít mohou cyklisté například na mostě Marienbrücke u náměstí Schwedenplatz (metro U1, U4 a tramvaj 1, 2) a jet podél ulice Franz-Josefs-Kai k observatoři Urania. Zde se můžete vydat cyklostezkou „Ringstraße“, která vede podél nádherného bulváru kolem starého města – po významných vídeňských památkách, jako je například Wagnerova poštovní spořitelna v secesním stylu, zlatý památník Johanna Strausse v městském parku, státní opera, hrad Hofburg, umělecké a přírodovědné muzeum, parlament, hradní divadlo a mnoho velkolepých paláců z konce 19. století. Na zpáteční cestě jedete podél Dunajského kanálu, přímo podél vody, k výchozímu bodu.

WienTourismus
E-Mail: info@wien.info
Web: www.wien.info

Booking.com

Pohodlně v sedle kola skrz Salcburk. Při výletě na kolech vypráví ulička za uličkou příběhy města Salcburk.