Guide International du Vin Rosé™ International Guide of Rosé Wine™


ÉDITION 3 – Session Augusto, MONTE-CARLO, MONACO

Úspěch vína z Moravy

Tomáš Krist ze stejnojmenného vinařství se sídlem v podoblasti Slovácko na jižní Moravě uspěl v Monaku se třemi diamantovými a čtyřmi stříbrnými medailemi ve 3. edici mezinárodní vinařské soutěže Guide International du Vin Rosé (International Guide of Rosé Wines), která se konala v prostorách „Must Drink“ & Grands Chefs v Monte-Carlu dne 23. června, v níž hodnotila mezinárodní porota odborníků ze světa enologie, vinařské produkce, eno-gastronomie, médií, ale i laických labužníků.

Soutěž se považuje za jedinečnou komunitu – kombinující párování vína s jídlem a originálním přístupem k adjustáži lahví vín, která vrcholí v soutěži vín «Mezinárodní průvodce růžovými víny» nabízející nový přístup k poznávání oceněných vín. Prezentace Open Tasting závěrem soutěže byla určena profesionálům z řad znalců vín, milovníkům tohoto ušlechtilého nápoje, gastronomům i široké veřejnosti.

Hvězdné hodnocení

„Hvězdně ohodnocení profesionální i amatérští šéfkuchaři, sommelieři, studenti, umělci, gastronomové a milovníci vysoké gastronomie se mohou všichni sejít na jednom místě a vychutnat si tyto fajnové exempláře růžových vín, které jsou nejrůznějších stylů a pocházejí z různých regionů, aby zde vytvořily mezinárodní koncert vůní a chutí,“ komentovala akci organizátorka soutěže Régine Le Coz, enoložka, která je také skutečným „chuťovým pairologistou“, jejíž zkušenosti v párování vín s různými pokrmy jsou srovnatelné s dovednostmi Dominika Milardiho, prezidenta Monacké Asociace Sommelierů a hlavního sommeliera hotelu Méridien Beach Plaza, kde se mezinárodní soutěž růžových vín s následnou otevřenou degustací Open Tasting konala.

Druhým producentem, který se zúčastnil klání Guide International du Vin Rosé v Monte-Carlu, bylo Vinařství Pánů z Lipé ve Vracově, jehož adjustáž byla zařazena do soutěže Grand Concours de Packaging o nejlepší etiketu – viz foto.

4. edice soutěže Guide International du Vin Rosé se bude konat v Monte-Carlu 9. března 2019.

 

Text a foto: Helena Baker DipWSET, členka mezinárodní hodnotící poroty



Booking.com