Festival Mezi ploty vstupuje do druhého čtvrtstoletí, na své si přijdou děti i dospělí


Jedna z největších a nejpopulárnějších českých a samozřejmě i pražských kulturních akcí letos vstupuje do druhého čtvrtstoletí a rozhodně je na co se těšit. Festival Mezi ploty nabídne širokou škálu umělců a hlavně hudby. Své si tu najde opravdu každý. Na pódiích v parku Psychiatrické nemocnice Bohnice vystoupí 26. a 27. května hvězdy jako Vojtěch Dyk s B-Side bandem, Tomáš Klus, Xindl X nebo Horkýže Slíže. Speciální akce budou probíhat také pro malé návštěvníky.

Festivalu bude patřit jako obvykle poslední květnový víkend. Na čtrnácti různých scénách se představí přibližně 120 kapel, interpretů a divadelních souborů. A protože je festival zaměřený na úplně všechny milovníky hudby a zábavy, bude zahrnovat hned několik programových zón, z nichž každá osloví jinou skupinu návštěvníků.

Největší hvězdy

K  těm nepochybně patří Vojtěch Dyk, který zde vystoupí za doprovodu kapely B-Side Band, tedy 18 špičkových instrumentalistů. Těšit se můžete také na Tomáše Kluse, pro kterého se už „Ploty“ staly srdeční záležitostí. „Svět venku je plnej arogance, bezohlednosti, lhostejnosti a kdoví čeho ještě,“ popsal důvod své účasti na festivalu.

Na své si ale přijdou i milovníci rocku. Po desetileté pauze se totiž na festivalu znovu objeví kapela Horkýže Slíže. A ze Slovenska do Central Parku zamíří také pop-rocková skupina No Name, která se v Bohnicích poprvé představila loni a atmosféra její členy natolik nadchla, že neváhali s návratem. Dalším esem hlavní scény bude mnoha cenami ověnčený písničkář Ondřej Ládek, známý spíše jako Xindl X.

Rodinná zóna

Central Park v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice ovšem rozhodně není jediné místo, kde se festival odehrává. Pro Ploty je typická zejména velká Rodinná zóna, která bude plná divadelních pohádek, tvůrčích dílen a soutěží pro nejmladší návštěvníky a současně nabídne muziku, která oslovuje jak děti, tak rodiče.

Především se sem vydá kapela Kašpárek v rohlíku, jejíž bejbypank se stal synonymem mezigenerační zábavy. Kromě ní se tu podruhé objeví Sto zvířat se speciálním programem pro děti. A zajímavý příspěvek do rodinné zábavy zajistí také uskupení Poletíme?, které ve svém repertoáru míchá zcela originálně hned několik žánrů.

Program a další informace jsou k dispozici na stránkách festivalu: www.meziploty.cz.

Na videopozvánku se můžete podívat zde.

 

Mezi ploty 2018

 



Booking.com