Divadlo patří dětem


Již podvanácté bude v neděli 20. května Divadlo patřit dětem. Akce probíhá ve všech vnitřních prostorách, kolem celého divadla až po prostor před gymnáziem. Z tohoto důvodu dojde v Příbrami VII k uzavírce těchto ulic:

* Politických vězňů v úseku mezi křižovatkou s ul. Tylova až po křižovatku s ul. 28.října a A. Dvořáka

* A. Dvořáka v úseku mezi křižovatkou s ul. Politických vězňů a 28.října až po křižovatku s ul. Legionářů

* Legionářů v úseku mezi křižovatkou s ul. A. Dvořáka až po křižovatku s ul. Osvobození

* Tylova v úseku mezi křižovatkou s ul. Osvobození až po křižovatku s ul. Politických vězňů

* Osvobození – zúžení na dva jízdní pruhy mezi křižovatkou s ul. Legionářů až po křižovatku s ul. Tylova

 

V tento den také nebude jezdit po své pravidelné trase turistický vláček, protože bude v rámci akce vozit děti kolem divadla.

A na co se mohou návštěvníci těšit? Kluci a tatínkové určitě ocení hasičskou i vojenskou techniku, naopak speciálně pro holčičky a maminky je připraveno něco pro zkrášlení. Například lakování nehtů, líčení či vplétání copánků. Děti určitě potěší, že budou moci po celý den dovádět na pouťových atrakcích, slaňovat hasičkou lanovku, zajezdit si na koních, zařádit si na rytířském kolbišti či si zastřílet z luku, nechat si namaskovat vážná zranění, projet se na dopravním hřišti a také navštívit kino i divadlo, kde se po celý den hrají pohádky. To není všechno.

Před divadlem bude probíhat ukázka výcviků psů České hasičské jednotky Příbram a Estrádní sál roztančí mažoretky. Na děti čeká i spousta her a další doprovodný program. Atmosféru dotvoří hudební skupina Bosáci, moderátorka Ivana Krmíčková a samozřejmě klauni, kteří se za dobu trvání této akce už stali jejími maskoty.