Deník UGO očisty – Den první před Očistou

Před několika lety jsem řešil problém redukce váhy. Při pohledu na číslovku 112 kg při mé výšce 176 cm mne zamrazilo a rozhodl jsem se snížit tuto hmotnost. Přestože očista není redukčním programem, rozhodl jsem se nastartovat nový životní styl právě podzimní UGO Očistou. A protože to byl dobrý start, pokračuji v ní i v dalších letech.

 

První den před Očistou

 První den před očistou musíte á připravit tělo na dny, kdy budou vaší stravou pouze čerstvé šťávy. U mne byl největší problém po více než 30 letech zažívat dny bez kofeinu, tedy bez kávy. Mírná bolest hlavy, která první dny provází a postupně odeznívá, byla pro mne ukázkou toho, že mé tělo zažívá změnu. V průběhu prvních tří lehčích dnů před Očistou vynecháte z jídelníčku kromě ryb všechny druhy masa, uzeniny, mléčné výrobky, a dokonce i těstoviny.

Pocity:

Během těchto dní si člověk uvědomí, co všechno během roku sní… a není to jen o očistě organismu, ale i o pochopení, jakým způsobem může změnit své léty zaběhnuté stravovací návyky. Je až překvapivé, jak mnoho potravin přestane v jídelníčku chybět a jak se vám během chvilky zlepší zdravotní stav. U mne to bylo především, že jsem vyřadil ze svého jídelníčku uzeniny. To mi pomohlo odstranit chronické bolesti kolen, a to bez pomoci léků. Samozřejmě ve svém věku 50 let k tomu používám i některé doplňkové výživové prostředky. Prvním impulzem, který mi ale odstranil bolesti, byla právě změna stravovacích návyků, kterou jsem zahájil během UGO očisty.
Nestalo se tomu jen jako by mávnutím kouzelného proutku, byla k tomu zapotřebí i pevná vůle, protože po létech navyklého způsobu stravování lákavé vůně při návštěvě prodejen masa a uzenin mne stále volaly vrátit se zpět. Postupem času, kdy jsem občas „zhřešil“ jsem zjistil, že mi tato jídla vůbec nechybí.

Závěr:

Pro toho, kdo absolvuje UGO Očistu poprvé, jsou právě tyto dny nejtěžší. Je třeba si zvyknout na změny, a to ve všech sférách, protože přichází období generálního úklidu našeho těla. Občasné bolesti hlavy, mírný hlad to vše je součástí, ale věřte mi, že výsledek za to stojí.