StarDance X. řada – čtvrtý soutěžní večer byl jako z pohádky

StarDance

Čtvrtý soutěžní večer StarDance byl pohádkový. Soutěžící tančili na slavné filmové a muzikálové pohádkové melodie.

StarDance – pohádkový večer

Hned v úvodu večera se diváci přenesli do pohádky, kdy se na pult porotců snesla víla Zvonilka v zeleném kostýmu a  začala tančit na špičkách. Objevili se další dva tanečníci a přenesli Zvonilku na taneční parket. Taneční vystoupení Pražského komorního baletu navodilo ještě před příchodem moderátorů a soutěžních párů příjemnou pohádkovou atmosféru.

V hledišti jsme i tentokrát mohli vidět tanečníky, kteří byli v minulých dílech ze soutěže vyřazeni. Podpořit soutěžní páry přišla Tonya Graves, se kterou jsme se rozloučili v minulém kole, i Nora Fridrichová, která vypadla v kole druhém. Dále jsme v hledišti viděli některé z účastníků řad minulých:Radka Bangu, Danielu Písařovicovou. Taneční večer v hledišti sledoval také zpěvák a herec Tomáš Klus a režisérka Helena Třeštíková.

Na programu 4. tanečního večera StarDance byla samba, rumba a waltz

Miroslav Hanuš a Adriana Mašková

První soutěžní pár předvedl na parketu sambu na píseň „I like to move it move it“ z kresleného filmu Madagaskar. Miroslava zdobilo barevné peří ve vlasech a jejich humorné pojetí se setkalo s ohlasem u diváků. V závěru předvedl Miroslav parakotoul a skončil na parketu.

První pár hodnotili všichni členové poroty :

Richardovi Genzerovi se taneční číslo líbilo, dobře se při něm pobavil. Dobře se při tanci bavila i Tatiana Drexler, ale jak v minulém večeru označila jejich tanec za pasodoble budoucnosti, doufá, že toto  samba budoucnosti nebude. Jan Tománek konstatoval, že Miroslav umí dobře zkombinovat tanec s herectvím, jeho tanec je nabitý energií a odhaduje, že tím osloví diváky, kteří mu budou posílat body. Zdeněk Chlopčík prohlásil, že viděl jinou sambu, než na jakou je zvyklý. Ocenil uvolněnu pánev, práci rukou a úžasnou energii, přesto hledá odpověď na otázku, proč je tato samba jiná. Miroslav mu vysvětlil, že důvodem by mohlo být, že vybrali pro svou sambu velmi rychlou skladbu.

Miroslav Hanuš a Adriana Mašková, foto JBcysnews

V bodovém hodnocení zvedli všichni porotci kromě Zdeňka Chlopčíka šestku, Zdeněk Chlopčík hodotil jejich výkon známkou o bod nižší.Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička

Veronika se objevila na parketu jako Zlatovláska a jak před vystoupením předeslala, předvedli na parketu něžnou rumbu s erotickým nábojem vhodnou pro děti i rodiče.

Jan Tománek hodnotil jejich vystoupení jako velmi pěkně stylizované s dobrou kompozicí. Přesto viděl drobné chyby v základní technice. Postrádal ve Veroničině tanci suverenitu a jistotu.

Richard Genzer hodnotil rumbu s jistou dávkou sentimentu, protože jeho právě rumba poslala v minulé řadě při vyřazování z tanečního parketu domů, ale je přesvědčen, že Veroniku s Dominikem tato jejich rumba domů určitě nepošle. Veronika přiznala, že v točkách, kdy nemá oporu partnera a tančí sama se cítí nejistá, ale rumba bez toček se jí líbí.

Jejich rumba se zřejmě líbila i porotcům, protože v bodovém hodnocení dostali dvě devítky, jednu osmičku a Zdeněk Chlopčík dokonce zvedl i známku nejvyšší.

StarDance
StarDance: Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička, foto JBcysnews

Karel „Kovy“ Kovář a Veronika Lišková

Zatančili Waltz na motivy pohádky Zvoník od Matky boží. Kovy řekl, že pokud se bude při tanci v rámu hrbit, bude představovat postavu Quasimoda a když se hrbit nebude, bude představovat rytíře. Při jejich vystoupení byl parket zahalen v mlze a na scéně hořely svíce. Veronika představující Esmeraldu odkládá plášť, Kovy před ní poklekne a začínají tančit krásný waltz do kterého je zakomponována zdařilá zvedačka.

Zdeněk Chlopčík při slovním hodnocení prohlásil, že jejich waltz byl podstatně lepší než samba. Ocenil pěkné držení, práci paží, zdálo se mu, že si tanec Kovy užíval. Zdvihy byly velmi pěkné, jen by potom chodidlo mělo sklouznout po parketu, což zde chybělo a všiml si , že Kovy při tanci zdvihá příliš ramena . S tím souhlasila i Tatiana Drexler. Ocenila práci chodidel, ale neunikly jí drobné rytmické chyby, kdy Veronika musela Kovyho usměrnit a dostat ho do rytmu.

V bodovém hodnocení udělili tři členové poroty osmičky, Jan Tománek zvedl známku o bod nižší.

StarDance
StarDance: Karel „Kovy“ Kovář a Veronika Lišková, foto JBcysnews

Matouš Ruml a Natálie Otáhalová

Zatančili velmi romantickou rumbu a na konci svého tanečního vystoupení vypustili balónek s přáním.

Marek vysvětlil důvod, proč je Marek dobrý tanečník, protože má dobré vedení a jako důkaz použil krátkou ukázku z pohádky Princezna a půl království, kdy Marek Eben s Matoušem tančí.

Tatiana Drexler označila jejich rumbu za krásnou, poznala v ní všechny kroky, líbila se jí technika, odrolovaná chodidla i práce paží. Jan Tománek prohlásil, že předností zde byla dobře zvládnutá choreografie, Matouš měl všechno dobře nacvičené, doporučil by jen zlepšit měkkost pohybu.

V bodovém hodnocení byla pestrost udělených známek: dostali od poroty dvě osmičky, sedmičku a šestku.

StarDance
StarDance Matouš Ruml a Natálie Otáhalová, foto JBcysnews

Jakub Vágner a Michaela Nováková

Jakub s Michaelou seděli na trůnech jako král s královnou a pak vstali a předvedli na parketu krásný královský waltz na hudbu z pohádky Lví král zakončený obtížnou zvedačkou. V závěru vystoupení odnáší král královnu v náručí.

Richard Genzer upozornil, že je na Jakubovi vidět určitá nervozita, která se odráží i v jeho tanci. Doporučuje mu více klidu.

Podle Zdeňka Chlopčíka, by Jakub jako král měl bdít nejen nad svým královstvím, ale i nad horní částí těla. Nohy byly výborné, ale každý pokles a zdvih se orazil i na držení celého těla, ale jinak byl jejich tanec velmi pěkný.

V bodovém hodnocení získali dvě osmičky, sedmičku a šestku.

StarDance
StarDance: Jakub Vágner a Michaela Nováková, foto JBcysnews

Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský

Na začátku se Radka v roli Šípkové Růženky píchla o trn a usnula na parketu. Naštěstí k ní přišel princ Tomáš , probudil ji ke společné rumbě, která byla zakončena zvedačkou.

Jan Tománek konstatoval, že Radce spíše vyhovují standardní tance. Ocenil výrazové prvky, oba působili romanticky a přirozeně, ale všiml si při jejich tanci také určitých rytmických nedostatků.

Richard Genzer přirovnal tento taneční pár ke knize, kterou když začne číst, tak ho nijak zvlášť nezaujme, teprve postupně se mu začíná líbit víc a víc. Také oni se s každým vystoupením zlepšují.

V bodovém hodnocení dostali od Richarda Genzera sedmičku, Tatiana zvedla šestku a zbývající dva členové poroty se shodli na známce 5.

Píseň z filmu Lví král nazpíval v české verzi Tomáš Klus, který je hostem 4. večera StarDance a na dotaz Marka Ebena tvrdil, že byl s interpretací písně spokojen.

StarDance
StarDance: Radka Třeštíková a Tomáš Vořechovský, foto JBcysnews

Xindl X a Markéta Dostálová

Svojí sambou ztvárnili na parketu pohádku Malá mořská víla. Markéta je na začátku ukryta v obrovské mušli-hřebenatce. Když z ní vystoupí tančí sambu a po tanci se do mušle ukryje místo ní Xindl X.

Tatianě Drexler se jejich tanec líbil. Konstatovala, že XindlX je výborný v rytmu, jeho kroky jsou vždy do hudby. Při promenádních krocích (bota fogo) viděla napětí, ale celkově samba byla podle jejího názoru jejich nejlepším tancem.

Zdeněk Chlopčík viděl novou sambu, kterou ještě předtím neviděl. Nesouhlasí s Tatianou, protože on pasáže, kdy tanec nebyl v hudbě zaregistroval.

V bodovém hodnocení dostali tři šestky. Zdeněk Chlopčík zvedl známku pět.

StarDance
StarDance: Xindl X a Markéta Dostálová, foto JBcysnews

Gabriela Koukalová a Michal Prágr

Tančili waltz na skladbu z pohádky Princ egypstký. Gabriela na začátku tanečního vystoupení leží na zlatém lůžku, postupně se probouzí a skutálí se Michalovi do náruče a následuje točená zvedačka. Po tanci oba usínají na lůžku.

Zdeněk Chlopčík viděl krásný, něžný waltz, líbilo se mu, že Gabriela tanec prožívala, kladně hodnotí přísuny i chodidla, doporučil zlepšit odklony.

Jan Tománek hodnotí kladně postavení, dobře zvládnutou choreografii i hudební cítění.

Tatiana Drexler ocenila nošené figury, které byly skvělé, neunikla jí však malá rytmická nejistota, která jí zabránila hodnotit známkou nejvyšší.

Richard Genzer prohlásil, že na Gabriele je vidět, že je sportovkyně, protože čím více trénuje, tím dosahuje lepších výsledků.

V bodovém hodnocení jim tři porotci udělili devítku, Jan Tománek zvedl známku nejvyšší.

StarDance
StarDance: Gabriela Koukalová a Martin Prágr, foto JBcysnews

V dnešním večeru  nás opouští taneční pár Xindl X a Markéta Dostálová.

Ana co se můžeme těšit příště? Na programu bude quickstep, waltz a jive

 

Více informací naleznete ZDE