Ve druhém závodu SP v Bakuriani Samková vyhrála malé finále

Zvolili opožděný start v semifinále. Nevyšel, Samkovou stál postup do finále A.

 

Druhý závod Světového poháru v gruzínském středisku Bakuriani přinesl Evě Samkové páté místo za vítězství v malém finále. V celkovém hodnocení má stejný počet bodů jako Italka Micheal Moioli. Rozhodovat tak bude poslední závod ve Švýcarsku.

 

„Dnes to nevyšlo. Udělala jsem moc chyb v semifinále, s opožděným startem by to vyšlo, kdybych začala dupat dřív v trati, ideálně někdy v půlce ne až ke konci. Vynahradila jsem si to v malém finále, alespoň to se povedlo. Mám další zkušenost a těším se do Veysonnaz, kde se rozhodne, což bude hezké drama,“ říká Eva Samková.

„Evka vyfásla díky nepřehlednému pravidlu druhou nasazenou příčku. Je to nové pravidlo, já mu zatím moc nerozumím. Michaela měla výrazně snazší stranu pavouku. Nechtěli jsme, aby Evka byla z prvního místa stejně jako včera mnohokrát předjeta zezadu nejlepšími holkami na světě, které umí výborně vyvážení se. Proto jsme zvolili opožděný start. Nechtěla před ně, dala si pár brzdiček, udělala pár chyb na konci byla malinko krátká před poslední rovinkou, a to jí stálo rychlost i případný postup do finále. V malém finále udělala perfektní práci. Jsem spokojený, vyzkoušela si spoustu věcí, předvedla spoustu krásných jízd,“ hodnotil vystoupení Evy v Gruzii trenér Marek Jelínek.

 

foto: Czech SBX team