Společnost IWC Schaffhausen uvedla na trh zářivě růžovou verzi svých Team Watch pro Miami.

U příležitosti druhé Miami Grand Prix™ představuje IWC Schaffhausen specializovanou verzi Pilot’s Watch Chronograph 41 Mercedes-AMG PETRONAS Formula One™ Team s výrazným pryžovým páskem Miami Pink. V souladu s životním stylem Miami plným slunce a odrážejícím zářivé barvy Ocean Drive bude růžová barva doprovázet vystoupení týmu na nadcházejícím závodě.

Pilot’s Watch Chronograph 41 Mercedes-AMG PETRONAS Formula One™ Team

Kromě toho IWC zaznamená svůj comeback do Miami převzetím Jungle Plaza v Miami Design District před závodním víkendem od 3. do 5. května. IWC Schaffhausen se v roce 2013 stal oficiálním inženýrským partnerem týmu Mercedes-AMG PETRONAS Formula One™. Tento rok slaví švýcarský výrobce luxusních hodinek deset let partnerství.

Zatímco elita motoristického sportu se tento víkend schází na Floridě na druhé Miami Grand Prix™, IWC hrdě představuje hodinky Pilot’s Watch Chronograph 41 Mercedes-AMG PETRONAS Formula One™ Team s gumovým páskem Miami Pink. Chronograf jsou první oficiální týmové hodinky, které IWC vyrobilo pro svého partnera, a vzdávají hold vášni a odhodlání týmových designérů, aerodynamiků, závodních inženýrů, stratégů a mechaniků. Růžový pásek dokonale ladí se vzhledem týmu na Miami International Autodrome, kde budou poutavé růžové detaily na rukavicích a botách Lewise Hamiltona a George Russella.

Týmové hodinky na růžovém pásku budou nosit i členové týmu přítomní na závodě v Miami.

 

Chronograf z materiálu inspirovaného motoristickým sportem

Pilot’s Watch Chronograph 41 Mercedes-AMG PETRONAS Formula One™ Team, který byl představen před rokem na první Miami Grand Prix™, je vyroben z pozoruhodně tuhého titanu třídy 5. IWC byla průkopníkem tohoto materiálu v hodinářském průmyslu během 80. let, kdy společnost představila první náramkové hodinky s titanovým pouzdrem a náramkem. Titan nabízí nejvyšší poměr pevnosti k hustotě ze všech kovů a je asi o 45 procent lehčí než ocel. Je také široce používán v automobilovém průmyslu k výrobě součástí vystavených extrémní zátěži, jako jsou ventily motorů. Kromě toho titan zaujme svou odolností proti korozi a šetrností k pokožce. Výrazný design doplňuje černý ciferník s potiskem a luminiscencí v týmové zelené barvě PETRONAS. Chronograf je poháněn strojkem kalibru 69385 vyrobeným IWC. Tento robustní strojek chronografu v designu sloupec-kolečko se skládá z 242 dílů a lze jej pozorovat přes zadní stranu safírového skla. Jeho obousměrný systém navíjení západky vytváří v hnací pružině rezervu chodu 46 hodin.

Stávající verze Pilot’s Watch Chronograph 41 Mercedes-AMG PETRONAS Formula One™ Team (Ref. IW388108) na zeleném gumovém pásku je dodávána v balíčku s černým páskem z teletiny a bude i nadále k dispozici online. Nová reference na gumovém řemínku Miami Pink (Ref. IW388114) je dodávána v balíčku se zeleným řemínkem a lze ji zakoupit pouze po omezenou dobu online na IWC.com a v butiku v Miami.

Díky integrovanému systému EasX-CHANGE® lze řemínky rychle a snadno vyměnit, bez potřeby použití nástrojů. Kromě toho jsou oba hodinky způsobilé pro registraci v rámci programu péče My IWC a mohou využít 6letého prodloužení standardní 2leté mezinárodní omezené záruky.

 

Funkce

  • Mechanický strojek – Funkce chronografu pro hodiny, minuty a sekundy – Zobrazení data a dne
  • Malé hacking sekundy – Šroubovací korunka – Sklo zajištěné proti posunutí při poklesu tlaku vzduchu
  • Průhledná zadní strana ze safírového skla

Pohyb

  • Kalibr 69385 vyrobený IWC
  • Frekvence 28 800 vph / 4 Hz
  • Kameny 33
  • Rezerva chodu 46 hodin
  • Automatické natahování

Hodinky

  • Materiály Titanové pouzdro, černý ciferník, černé ručičky, růžový gumový pásek,
  • přídavný zelený gumový pásek
  • Safírové sklo, konvexní, antireflexní vrstva na obou stranách
  • Voděodolný 10 bar
  • Průměr 41 mm
  • Výška 14,6 mm

Zdroj: Mercedes AMG-PETRONAS Formula One Team