Setkání mistrů volantu v neděli 11.listopadu


Do konce roku zbývají ještě tři větší automobilové podniky, tím nejbližším bude v neděli 11. listopadu Setkání mistrů na okruhu v Sosnové. Tady se v paralelním slalomu utkají ve vzájemných soubojích zástupci z rally, autokrosu a rallycrosu.

Setkání mistrů

Pod názvem Setkání mistrů si mnozí představují přehlídku jezdců, kteří získali letos tituly. Ale jde spíš o Setkání mistrů volantu, i když chybět nebudou ani ti nejúspěšnější.

Jako například dvojnásobný mistr Evropy i republiky a obhájce loňského celkového prvenství Petr Nikodém. Dalším úřadujícím evropským šampionem bude Jakub Novotný z Junior Buggy. Jen o pár let starší, teprve sedmnáctiletý mistr Rallysprint Serie Petr Semerád z Hájek Rally Teamu pojede poprvé se Škodou Fabia R5. Stejný vůz si vyzkouší i Jan Talaš, vítěz Peugeot Cupu 2018. Poprvé se na Setkání mistrů představí například Filip Mareš, rovněž se Škodou Fabia R5. Na druhou stranu největší zkušenosti se Setkáním mistrů má Jaroslav Hošek se silnou superbuggy. Nebo vicemistr republiky Václav Pech s Fordem Fiesta R5, s níž pojede i bronzový Jan Černý. Naopak do vozů Škoda Fabia R5 usednou mj. Karel Trojan, Polák Grzegorz Grzyb nebo Slovák Igor Drotár.

Historická auta na trati v Sosnové

Na trati se představí i historické automobily, v nichž se očekává největší show od Itala Paola Diany s upraveným Fiatem 131 Abarth. Diváky rozhodně nezklame ani Tomáš Enge s Fordem Escort a Marcel Tučka s Mazdou RX7 nebo dvě Audi Sport Quattro S2 řízené Petrem Žáčkem nebo Jiřím Figlem. O dobrou náladu se bude svými vtipy starat Josef Kakrda s Opelem Ascona,  tak bychom mohli pokračovat. Celkem bude na Setkání mistrů v Sosnové startovat 46 jezdců.

Nedělní program začíná v 9 hodin tréninkem, pokračuje od 10.20 kvalifikací a vyvrcholí od 14.30 h finálovými jízdami. Sobota je vyhrazena volným jízdám od 9 do 16 hodin.

Text a foto Jindřich Lasík