Ostravu na konci května rozsvítí Český běh žen Ostrava

Český běh žen se v Ostravě poběží v sobotu 29. května. SSK Vítkovice připravilo letošní už devátý ročník s ohledem na pandemickou situaci, tak aby byl bezpečný pro všechny. Uskuteční se i Rodinný běh s dm a v rámci možností také doprovodný program. Startovat se bude ve vlnách a v novém pestrobarevném tričku. Počet sportovkyň musí být omezen.

 

„S oznámením termínu Českého běhu žen Ostrava jsme čekali do poslední chvíle, nechtěli jsme se vzdát tradičního projektu, který už rozběhal tisíce žen, ale musíme respektovat pravidla, která současná situace vyžaduje,“ říká za organizátory Šárka Mokrá.

Závodnice se tak budou muset před startem prokázat negativním antigenním testem v tištěné podobě, který nebude starší 48 hodin a bude z akreditovaného zdravotnického zařízení. Další z možností je negativní PCR podstoupený v posledních sedmi dnech, certifikát o očkování starší 14 dnů anebo potvrzení od lékaře o prodělání nemoci COVID 19.

„Pro organizátory a partnery akce, budou pravidla přísnější, včetně povinného nošení respirátoru. Podrobné informace včetně podmínek rodinných běhů najdou zájemci na našich webových stránkách,“ dodává Šárka Mokrá.

 

„Je to naše tradice, že každý rok pro závodnice připravujeme v rámci startovného speciální tričko. Letos bylo poprvé komplet navrženo přímo pro nás, a tak to bude naprostý originál, který se nikde jinde neobjeví,“ upřesňuje za organizátory Šárka Mokrá.

Akce začne v sobotu 29.5. 2021 v devět hodin na Náměstí biskupa Bruna u Fóra Nová Karolina. Program otevře rodinný běh s dm. V průběhu dopoledne se na start městského silničního závodu postaví ženy na tratích dlouhých 2,5 km, 5 km a 10 km. Součástí je také závod v Nordic Walking . Český běh žen Ostrava bude letos znovu moderovat herec Jakub Kohák společně se sportovním komentátorem Michalem Dusíkem. Dvojice také předá ceny ve vyhlášených kategoriích a vylosovaným běžkyním rozdá bohatou tombolu s dárky od partnerů Českého běhu žen Ostrava.