Do Czech Indoor Gala zbývají hodiny

Již zítra proběhne mezinárodní mítink Czech Indoor Gala. Na dnešním brífinku s novináři byly představeny některé z největších hvězd, které budeme mít v ostravské hale možnost vidět.

O mítinku Czech Indoor Gala

Mezinárodní mítink Czech Indoor Gala se bude v ostravské hale konat již potřetí. V předešlých dvou letech zde byla k vidění špičková atletika a jinak by tomu nemělo být ani letos. Atraktivní podívané se nemůže dočkat ani ředitel Českého atletického svazu Tomáš Janků. „Český atletický svaz se snaží, aby se na našem území alespoň jednou ročně konal kvalitní mezinárodní atletický mítink. Věřím, že se dočkáme úžasných výkonů. Startovat bude řada špičkových atletů. Osobně se moc těším na ženskou patnáctistovku se Simonou Vrzalovou, která je ve vynikající formě a jako bývalý výškař budu samozřejmě s napětím sledovat i Míšu Hrubou. Rád bych poděkoval statutárnímu městu Ostrava za podporu, bez které by se tento mítink nemohl uskutečnit,“ uvedl.

Sprint

Jedním z vrcholů by měl být sprint na 60 metrů mužů. Největší zahraniční hvězdou této disciplíny je Američan Mike Rodgers, který právě na šedesátce vybojoval stříbrnou medaili na halovém mistrovství světa v Dauhá 2010 a může se pyšnit vynikajícím osobním rekordem 6.48. Letos zatím běžel nejrychleji v Lodži, kde prolétl rovinku za 6.55 a momentálně figuruje na šestém místě letošních světových tabulek. Jeho cíle pro zítřejší závod jsou jasné. „Cítím se opravdu skvěle. Rád bych si v Ostravě vylepšil sezónní maximum a v hlavě mám i čas pod 6.50, pokud se mi to podaří, budu šťastný,“ svěřil své ambice tradiční člen silných amerických štafet, se kterými získal dvě stříbrné medaile na světových šampionátech v Moskvě 2013 a Londýně 2017.

Žhavým českým želízkem v ohni bude český rekordman na stovce Zdeněk Stromšík. Svěřenec trenéra Vlčka si v loňském roce vylepšil osobák na 6.60 a je třetí v historických českých tabulkách. Letos předvádí vyrovnané výkony. Už dvakrát běžel 6.67 a věří, že právě na domácí půdě v Ostravě předvede ještě rychlejší čas. „Jsem rád, že máme v České republice takový závod. Navíc bydlím jen pár kroků odsud, takže budu opravdu v domácím prostředí. Na závod se moc těším. Běhám letos stabilně a doufám, že mi to zítra konečně ulétne,“ nechal se slyšet. Kromě Rodgerse ho ovšem čekají i další silní američtí sprinteři D´Angelo Cherry, Bryce Robinson a Blake Smith, což jsou borci s osobními rekordy okolo 6.50.

Hlavní program

16:45 Slavnostní zahájení
ČAS
DISCIPLINA
SEX
16:52 4 x 400 m Ženy
17:00 skok o tyči Ženy
17:03 1500 m Ženy
17:12 skok daleký Muži + Ženy
17:15 300 m Muži
17:25 4 x 400 m Mix
17:32 vrh koulí Muži
17:40 60 m Ženy
17:55 60 m Muži F
18:10 300 m Ženy
18:30 800 m Muži
18:45 Slavnostní vyhlášení

ČT SPORT PŘENOS/

Dálka

K ostravskému závodu se upíná také dálkař Radek Juška. Český rekordman se v letošní sezóně zatím trošku hledá a „limit“ pro start na halovém mistrovství Evropy mu zatím uniká. V Ostravě ale závodí rád a věří, že před tradičně skvělým publikem dolétne daleko. Jasným cílem je pro mě pokoření nominačních požadavků na HME. Moc se těším na samotný závod a také na super diváky, kteří zde vždy navodí strhující atmosféru,“ věří. Největšími soupeři by mu měli být Japonci s osobními rekordy přes osm metrů Shontaro Shiroyama a Natsuki Yamakawa.

 

Dvouhodinový hlavní program mezinárodního mítinku Czech Indoor Gala odstartuje v úterý 12. února krátce před pátou hodinou odpolední. Předcházet mu bude národní program, který poběží od 15:45.

 

Ještě stále jsou v prodeji poslední lístky na tuto jedinečnou atletickou podívanou, které bude možné zakoupit přímo v ostravské atletické hale.

Ostravské Gala 12. 2. 2019 s Pavlem Maslákem i Tomášem Staňkem



Booking.com