Tajemství výroby porcelánu odkrývá expozice Holky z porcelánu

Porcelánka Thun 1794 a.s. slavnostně otevřela v říjnu 2018 novou expozici Holky z porcelánu v porcelánce v Klášterci nad Ohří za přítomnosti potomka rodu Thunů.

Expozice Holky z porcelánu

Pro veřejnost byla expozice otevřena v druhé polovině listopadu. Expozice se zatím setkává s kladnou reakcí veřejnosti, když umožnila zpřístupnění výroby porcelánu nejen turistům a návštěvníkům kraje, ale především žákům MŠ a ZŠ.

Holky z porcelánu a porcelánová školička

Porcelánová školička

Expozice bude rozšířena o tzv. Porcelánovou školičku, kde si děti budou moci zábavnou formou vyzkoušet na vlastní kůži práci dekoratérů porcelánu. Nejen, že se děti dozví o tom, jak vzniká porcelán, ale samy si odekorují obtisky hrneček či jiný porcelánový výrobek. Výrobek se poté vypálí a distribuuje na adresu zákazníka. Tento model Porcelánové školičky již čtvrtým rokem velmi úspěšně funguje v Návštěvnickém centru v Nové Roli, a proto jsme se rozhodli tento osvědčený projekt aplikovat ve stejném duchu i v provozu Klášterec. Samotná Porcelánová školička je umístěna přímo v prostorách dekoračního oddělení porcelánky, takže malí návštěvníci se mohou inspirovat prací skutečných tiskařek porcelánu. Tímto krokem je uzavřena další část projektu Expozice Holky z porcelánu. V tomto období se zaměřujeme na intenzivní propagaci tohoto produktu na ZŠ a MŠ v celém Ústeckém kraji.

 



Další aktivity v Klášterci:

  • Zámek Klášterec – zde je umístěna velmi zajímavá sbírka historického porcelánu, součástí návštěvy zámku je také prohlídka zámeckého parku na břehu řeky Ohře,
  • Městské lázně s minerálním pramenem Evženie,
  • Muzeum hodin.

 

 

 

 

Provozní doba Expozice Holky z porcelánu a Porcelánové školičky

Pondělí – pátek 8:30 – 15 hod

Rezervace a objednávky na: holkyzporcelanu@thun.cz

tel.: 00420 471 121 111, 702 222 853

Časy prohlídek pro individuální návštěvníky: 9,00 hod. a 13,00 hod.

 

Více informací naleznete ZDE

 

Adresa:

Thun 1794 a.s.,

Pražská 435

Klášterec nad Ohří