Krkonošemi na sněžnicích Černá hora – Horní Albeřice – Horní Malá Úpa

Pátá cesta Krkonošemi na sněžnicích Černá hora (1299 m n. m.) – Horní Albeřice (750 m n. m.) – Horní Malá Úpa (1108 m n. m.) – 25 km.

Cesta je náročnější na převýšení a výrazné klesání a stoupání v úseku Černá hora – Rýchorská bouda. Z Černé hory vyrazíte po Krkonošské magistrále přes Velké Pardubické a Krausovy boudy a sejdete z kopce do Horního Maršova. V obci přejdete hlavní silnici na Pec pod Sněžkou a znovu vystoupáte na hřebeny k Rýchorské boudě. Kolem Rýchorského kříže, přes Mravenčí vrch a vrch Čepel doputujete podél hranice do Horních Albeřic. Protože neustále i když mírně stoupáte, přijde vhod zastavení na Lysečinské boudě, odkud zbývá pouze kousek k cíli. Přejdete přes Cestník, kde odbočíte vpravo stále po Krkonošské magistrále, až dorazíte do Horní Malé Úpy.



Booking.com

Sněžnice vám zapůjčí v půjčovnách lyžařského vybavení.

Procházku na sněžnicích po zimních cestách horským terénem můžete podniknout prakticky kamkoliv. Respektujte doporučení Horské služby Krkonoše. Buďte na sebe opatrní, ohleduplní a tolerantní k lidem, okolní přírodě a upraveným běžeckým stopám.