S párou do Oslavan na Čertovský zámek s vánočním jarmarkem

Svezte se v sobotu 3. prosince 2022 mikulášským parním vlakem z Brna do Oslavan, kde se koná akce Čertovský zámek s vánočním jarmarkem, výstavou betlémů v zámecké kapli a samozřejmě s po čertech dobrou zábavou. K jízdence do parního vlaku získáte zdarma vstupenku do Pekla čertovského zámku.

Čertovský zámek s vánočním jarmarkem

První prosincovou sobotu se vypravte s dětmi do Oslavan, kde najdete Čertovský zámek s vánočním jarmarkem a spoustou atrakcí pro malé i velké návštěvníky. Do Oslavan se můžete svézt mikulášským parním vlakem.

Jízda parního vlaku

Nostalgický vlak odjíždí v sobotu 3. prosince z brněnského hlavního nádraží ve 13:12 hod. a do Oslavan s ním přijedete ve 14:04 hod. Na zpáteční jízdu z Oslavan se vydá 17:30 hod. a do Brna hl. n. dorazí v 18:28 hod.

Jízdní řád

Mikulášský parní vlak
tam
stanice příjezd odjezd
Brno hl. n.
13:12
Oslavany
14:04
zpět
stanice příjezd odjezd
Oslavany
17:30
Brno hl. n.
18:28

Jízdenky

Jízdenky do mikulášského parního vlaku se prodávají (do vyprodání stanoveného množství) pouze na brněnském hlavním nádraží na pokladní přepážce č. 17 (pokladna s přístupem do ČD Lounge) od 22. 11. 2022.

Za zpáteční jízdenku (globální cena) Brno hl. n. – Oslavany zaplatíte:

  • dospělý 280 Kč
  • dítě 6 až 15 let 140 Kč
  • dítě do 6 let 70 Kč

Ke každé jízdence cestující obdrží zdarma vstupenku do Pekla čertovského zámku.

Ostatní tarifní ani mimotarifní jízdní výhody neplatí. V parních vlacích je přeprava jízdních kol vyloučena. Kočárky pro spolucestující dítě se přepravují zdarma a jejich přeprava je možná do vyčerpání kapacity.

Program v Oslavanech

  • jarmark na nádvoří zámku – prodej domácí zabijačky, rybí pochoutky, medovina, domácí punč, čaje, perníčky, cukrovinky, cukrová vata, kosmetika, keramika, svícny
  • výstava betlémů – v zámecké kapli od 10:00 hod.
  • návštěva pekla – od 14:30 hod.
  • muzea na zámku – otevřeno od 9 do 17 hodin (poslední vstup v 16 hod.)

Více informací naleznete ZDE

Foto: Archiv ČD

 

Kalendář parních vlaků 2022