Párou Prahou 2022

Oslavte letos velikonoční svátky netradičním způsobem, vraťte se v čase a projeďte se metropolí parním vlakem. Tuto možnost máte v neděli 24.7. 2022 a v dalších termínech letočního roku , kdy se konají nostalgické parní jízdy, které jsou oblíbené nejen u obyvatel Prahy. Svačinu si brát nemusíte. Ve vlaku je po celou dobu jízdy zajištěno občerstvení v historickém bufetovém voze.

Vzhledem k současné situaci a riziku vzniku požárů změny vyhrazeny

Víkendových jízd Prahou a okolím se ujme motorová lokomotiva 749.250-7.


Parním vlakem s nádhernými výhledy na Prahu

Parní vlak pojede po své tradiční okružní trase Praha-Smíchov – Rudná u Prahy – Hostivice – Praha-Zličín – Praha-Smíchov. Z pražského smíchovského nádraží zamíří vlak do romantického Prokopského údolí, kterým dojede až do Rudné u Prahy po trati, jíž se přezdívá Hrbatá.

 

 

 

Lokomotiva 354.195

Z Hostivic do stanice Praha-Smíchov projíždí vlak po trase tzv. Buštěhradské dráhy, na které překonává 150 výškových metrů. Pro svůj profil, okolní přírodní scenérie a dva historické viadukty si trať vysloužila označení odvozené podle známé rakouské horské železnice – Pražský Semmering.

Přímo z vlaku můžete obdivovat bájnou vyšehradskou skálu, pankráckou pláň s moderními budovami a při jízdě po železničním mostě přes Vltavu také panorama Pražského hradu a historické Prahy.

Parní vlak odjíždí v z pražského smíchovského nádraží dvakrát – dopolední jízda v 10:12 hod. a odpolední jízda v 14:55 hod. Ve vlaku je po celou dobu zajištěno občerstvení v historickém bufetovém voze.

Párou Prahou

Jízdní řád

Parní vlak
tam
stanice příjezd odjezd příjezd odjezd
Praha-Smíchov 10:12 14:55
Hostivice 11:03 11:49 15:58 16:38
Praha-Smíchov 12:39 17:30
ZMĚNY VYHRAZENY

Jízdné

Základní globální cena:

  • Praha-Smíchov – Praha-Smíchov 340 Kč

Snížená globální cena:

  • Praha-Smíchov – Praha-Smíchov 240 Kč

Snížená cena platí pro děti od 6 do 18 let a držitele průkazů ZTP a ZTP/P. Děti do 6 let cestují zdarma bez nároku na místo k sezení.

Nástup do vlaku je možný pouze s předem zakoupenou jízdenkou. Jízdenky koupíte v předprodeji ve všech pokladnách ČD a na e-shopu ČD (cca od 18. 3. 2022).

 

Změna termínu, nasazení vozidel a programu akce je vyhrazena.

Více informací naleznete ZDE

Foto: JB Cysnews.

Kalendář parních vlaků 2022